Dažnai teigiama, kad moterų literatūra yra savita. Remdamiesi lietuvių literatūros pavyzdžiais, pagrįskite šią mintį arba ją paneikite.

4 psl. / 1185 žod.

Ištrauka

Žmonių pasąmonėse yra įtvirtintas stereotipas, jog vyrai – tai visuomenės žmonės, o moterų paskirtis yra rūpintis namais ir šeima. Bet ne per seniausiai prasidėjęs feminizmo antplūdis parodo, jog moteris tampa vis labiau lygiavertė vyrui. Toks visuotinis dailiosios lyties judėjimas paskatino moteris nebijoti reikštis moksle, politikoje, kūryboje. Į literatūrą atneštas moteriškas gaivumas parodė pasauliui dar neregėtas spalvas ir emocijas. Svarbiausia buvo ne istorijos tema ar visuomenės idėjos, bet kasdieninis gyvenimas ir buitis. Ši tematika atsainiai buvo palikta moterims, kaip neva ribotoms rašytojoms, nesugebančioms žvelgti į gyvenimą plačiau. Paradoksalu, bet kaip tik tokia literatūra buvo tikra, nuoširdi ir išliekanti.


Turinys

  • Įžanga; 2 dėstymo pastraipos; S. Nėries eilėraščių nagrinėjimas; Julijos Beniuševičiūtės – Žymantienės – Žemaitės apsakymų nagrinėjimas; Šatrijos Raganos ,,Sename dvare'' nagrinėjimas; Vandos Juknaitės kūrybos nagrinėjimas, apibendrinimas.

Reziumė

Autorius
Bembis
Tipas
Diplominis darbas
Dalykas
Lietuvių kalba
Kaina
€10.95
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 5, 2015
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
4 psl.

Susiję darbai

Esama daug dramaturgijos tekstų, kurių herojais pasirinktos istorinės asmenybės. Remdamiesi lietuvių literatūros pavyzdžiais, aptarkite, koks meninės išmonės ir istorinių faktų santykis tokiuose dramos kūriniuose. Kodėl, jūsų nuomone, rašytojai pasirinko šias asmenybes savo kūrinių herojais?

Lietuvių kalba Rašinys 2015 m. fruitella
Lietuvių kalbėjimo potemė tema: Esama daug dramaturgijos tekstų, kurių herojais pasirinktos istorinės asmenybės. Remdamiesi lietuvių literatūros pavyzdžiais, aptarkite, koks meninės išmonės ir istorinių...