Tailando virtuvės technologinė programa

43 psl. / 10600 žod.

Ištrauka

Tailando virtuvė – tai keleto šalia esančių kitų kultūrų maišymosi atspindys. Maisto įvairovę nulėmė esančių didžiųjų tautų – Kinijos bei Indijos ir kitų mažesniųjų tautų – Malaizijos, Birmos bei Laoso virtuvės tradicijos, kurios smarkiai paveikė ir tailandiečių valgymo įpročius. Vakarų Europos skverbimasis XV-XVII a. taip pat darė įtaką šios tautos valgio gaminimui. Vis dėlto laikui bėgant, tailandiečiai sugebėjo išsaugoti savas maisto gaminimo tradicijas, o kitų tautų poveikis tebuvo tik kaip geri prieskoniai, reikalingi paruošti gero skonio maistui. Visa tai padėjo sukurti unikalų skonį, būdingą tik Tailando virtuvei.
Temos aktualumas. Tailandiečiai yra dideli smaguriai, ne tiek kiekybe, kiek tuo, kaip jie mėgaujasi maistu, įvertindami individualius skonius ir subtilias patiekalų kombinacijas. Tailandiečių virtuvė, tokia, kokią žinome dabar, turi labai seną istoriją ir patyrė daugybę permainų ir perdirbimų. Vis dėlto ji išlaikė savo išskirtinumą, dėl kurio tailandiečių valgiai yra tokie populiarūs tarp gero maisto žinovų visame pasaulyje.
Darbo problema. Tailandietiški patiekalai tampa vis populiaresni įvairiose šalyse, nes yra itin gardūs, maistingi ir nesudėtingi pagaminti. Pasaulinėje kulinarijos kultūroje nacionalinis gaminimo stilius užima garbingai užtarnautą vietą dėl jo unikaliai suderinto pikantiško-sūraus-saldaus-rūgštaus šios ypač specifinės azijietiškos virtuvės skonio. Dabar pasaulio miestuose vis daugiau ir daugiau restoranų išmoningai derina ir tobulina turimus ingredientus, kad patiekalai įgautų naują ypatingą skonį. Manau, jog Lietuvos restoranai taip pat turėtų siūlyti daugiau tailandietiškų patiekalų, kurie sukeltų gurmanų susidomėjimą.
Darbo tikslas – sudaryti Tailando virtuvės technologinę programą.
Darbo uždaviniai:
• Išstudijavus mokslinę-techninę literatūrą, susipažinti su Tailando virtuve;
• Atlikti tyrimą ir išsiaiškinti tailandietiškų patiekalų paklausą Ukmergėje;
• Sudaryti patiekalų technologijos korteles, paskaičiuoti savikainą ir energinę vertę;
• Išdėstyti saugaus maisto gamybos reikalavimus;
• Paskaičiuoti darbo išlaidas.
Darbo objektas - Tailando virtuvės technologinė programa.
Darbo metodai:
• Mokslinės – techninės literatūros analizė
• Apklausos duomenų analizė ir interpretavimas.


Reziumė

Autorius
sonaatt
Tipas
Diplominis darbas
Dalykas
Kulinarija
Kaina
€11.19
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 15, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
43 psl.

Susiję darbai

Portugalijos virtuvė

Kulinarija Referatas geisa
Portugalija yra šalis labiausiai į šiaurės vakarus nutolusi Europos valstybė, esanti lberijos pusiasalyje. Vakaruose ir pietuose Portugalija ribojasi su Atlanto vandenynu, rytuose ir...

Amerikietiška virtuvė

Kulinarija Prezentacija sssandrute
Amerikietiška virtuvė – viena iš vakarietiškos užjūrio virtuvės, kurios tradicijos paplitusios Jungtinėse Amerikos Valstijose bei jos kaimyninėse šalyse. Šiaurės Amerika garsi savo ...

Japonijos virtuvė

Kulinarija Prezentacija vikissss
1.Kas yra Japonijos virtuvė2. Japoniškos virtuvės specifika2.1. Maisto patiekimo principai3. Maisto kultūra3.1. Japonų maistas3.2. Valgymo papročiai4. Japonija...

Estijos virtuvė

Kulinarija Prezentacija agnee
Pagal maisto ruošimo technologiją (dažniausiai virti patiekalai) ir ingredientus estų virtuvė panaši į suomių virtuvę ir labiau „jūrinė“ nei latvių ar lietuvių.

Britų virtuvė

Kulinarija Prezentacija 2014 m. gintariuxx
Prezentacija apie britų virtuvę. Prezentacijoje kiekvienas patiekalas yra aprašytas bei pavaizduotas nuotraukoje. Daug įdomios informacijos. Už šį darbą buvo gautas pats didžiausias įvertinimas.

Japoniška virtuvė

Kulinarija Prezentacija viktorijag
Japoniška virtuvė – viena iš Tolimųjų Rytų virtuvių, paplitusi Japonijoje ir susiformavusi per ilgametę istoriją. Nors su pastarosiomis dalijasi daug bendrų produktų, gamybos...

Aukštaičių virtuvė

Kulinarija Prezentacija 2013 m. shernobyl
Trumpa prezentacija apie aukštaičių virtuvę. Nepergrūsta žodžiais, kokybiški paveiksliukai, viskas aišku ir estetiška. Gimnazijoje įvertinta 10, naudota technologijų pamokai.