Tailando virtuvės technologinė programa
Ištrauka
Tailando virtuvė – tai keleto šalia esančių kitų kultūrų maišymosi atspindys. Maisto įvairovę nulėmė esančių didžiųjų tautų – Kinijos bei Indijos ir kitų mažesniųjų tautų – Malaizijos, Birmos bei Laoso virtuvės tradicijos, kurios smarkiai paveikė ir tailandiečių valgymo įpročius. Vakarų Europos skverbimasis XV-XVII a. taip pat darė įtaką šios tautos valgio gaminimui. Vis dėlto laikui bėgant, tailandiečiai sugebėjo išsaugoti savas maisto gaminimo tradicijas, o kitų tautų poveikis tebuvo tik kaip geri prieskoniai, reikalingi paruošti gero skonio maistui. Visa tai padėjo sukurti unikalų skonį, būdingą tik Tailando virtuvei.
Temos aktualumas. Tailandiečiai yra dideli smaguriai, ne tiek kiekybe, kiek tuo, kaip jie mėgaujasi maistu, įvertindami individualius skonius ir subtilias patiekalų kombinacijas. Tailandiečių virtuvė, tokia, kokią žinome dabar, turi labai seną istoriją ir patyrė daugybę permainų ir perdirbimų. Vis dėlto ji išlaikė savo išskirtinumą, dėl kurio tailandiečių valgiai yra tokie populiarūs tarp gero maisto žinovų visame pasaulyje.
Darbo problema. Tailandietiški patiekalai tampa vis populiaresni įvairiose šalyse, nes yra itin gardūs, maistingi ir nesudėtingi pagaminti. Pasaulinėje kulinarijos kultūroje nacionalinis gaminimo stilius užima garbingai užtarnautą vietą dėl jo unikaliai suderinto pikantiško-sūraus-saldaus-rūgštaus šios ypač specifinės azijietiškos virtuvės skonio. Dabar pasaulio miestuose vis daugiau ir daugiau restoranų išmoningai derina ir tobulina turimus ingredientus, kad patiekalai įgautų naują ypatingą skonį. Manau, jog Lietuvos restoranai taip pat turėtų siūlyti daugiau tailandietiškų patiekalų, kurie sukeltų gurmanų susidomėjimą.
Darbo tikslas – sudaryti Tailando virtuvės technologinę programą.
Darbo uždaviniai:
• Išstudijavus mokslinę-techninę literatūrą, susipažinti su Tailando virtuve;
• Atlikti tyrimą ir išsiaiškinti tailandietiškų patiekalų paklausą Ukmergėje;
• Sudaryti patiekalų technologijos korteles, paskaičiuoti savikainą ir energinę vertę;
• Išdėstyti saugaus maisto gamybos reikalavimus;
• Paskaičiuoti darbo išlaidas.
Darbo objektas - Tailando virtuvės technologinė programa.
Darbo metodai:
• Mokslinės – techninės literatūros analizė
• Apklausos duomenų analizė ir interpretavimas.
Reziumė
- Autorius
- sonaatt
- Tipas
- Diplominis darbas
- Dalykas
- Kulinarija
- Kaina
- €11.19
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Sau 15, 2013
- Publikuotas
- "Informacijos neturime"
- Apimtis
- 43 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų