Maisto medžiagų virškinimo biocheminiai mechanizmai ir reguliacija

5 psl. / 1383 žod.

Ištrauka

Ištrauka iš konspekto:
1. Pagrindinės maisto medžiagu klasės
Dienai energijos reikia: Moterims 9200 kJ arba 2200 kcal
Vyrams 12600kJ arba 3000kcal

Gaunama iš baltymų iki 20 proc energijos, riebalai iki 30 proc, angliavandeniai iki 50 proc reikalingos energijos.
Žmogaus mitybos piramidei didžiąją dalį sudaro angliavandeniai ir grūdinė kultūra.

Privalomieji maisto komponentai: mineralinės medžiagos. Jos veikia kaip elektrolitai ir kofaktoriai. Vitaminai veikia kaip kofermentų pirmtakai


Turinys

  • Maisto medžiagų Įsisavinimo strategija.
  • Maisto medžiagu skaidymas burnoje. Angliavandenių virškinimas.
  • Virškinimas skrandyje
  • Virškinimas žarnoje.

Reziumė

Autorius
learner
Tipas
Konspektas
Dalykas
Medicina
Kaina
€1.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 1, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
5 psl.

Susiję darbai

Su maistu gaunamas vanduo ir mineralinės medžiagos

Medicina Prezentacija egidija
Apie mineralines medžiagas Mineralinių medžiagų reikšmė organizmui Vanduo ir mineralinės medžiagos Fiziologinis vandens poreikis per parą Vandens reikšmė organizmui Vandens kiekis įvairiuose žmogaus...

Virškinimo metodinė medžiaga

Medicina Konspektas vika1
Virškinimo burnoje sutrikimai Burnos funkciją galima suskirstyti į tris dalis: paimti maistą, maisto mechaninis (kramtymas) ir iš dalies cheminis virškinimas (angliavandeniai, krakmolas) ir...