Medžiagotyros egzamino konspektas

8 psl. / 2875 žod.

Ištrauka

  1. Portlandcementis. Gamybos žaliavos. Portlandcemenčio gamybos technologija.

Portlandcementis – hidraulinė rišamoji medžiaga, priskiriama cementų grupei.

Gamybos žaliavos – kalcitinės uolienos, kurių sudėtyje vyrauja CaO (klintis, kreida) ir molis, kurio sudėtyje yra SiO2, Al2O3 ir Fe2O3.

Gamybos technologija – skiriami du būdai – sausasis ir šlapiasis, rečiau naudojamas tarpinis būdas. Pagrindiniai procesai: žaliavų išgavimas karjeruose, žaliavų įkrovos paruošimas, įkrovos degimas ir klinkerio gavimas, klinkerio malimas su priedais.

  1. Statybinio stiklo gamyba. Pagrindinės gamybos operacijos. Įkrova ir lydymosi procesai. Skaidrinimas ir homogenizacija. Gaminių formavimas. Atkaitinimas ir grūdinimas.

Stiklas – kieta, trapi amorfinė termoplastinė medžiaga, gaunama iš ataušinto silikatinio lydalo.

Stiklo gamyba:

  • Žaliavų apdirbimas apima medžiagų smulkinimą, malimą, drėgnų medžiagų džiovinimą ir sijojimą per sietus.
  • Įkrovos paruošimas – vienas svarbiausių stiklo gamybos procesų. Apima medžiagos sodrinimą, dozavimą ir sumaišymą. Įkrova sudaroma iš tam tikro kiekio tiksliai pasvertų ir gerai sumaišytų žaliavų miltelių. Lydymosi procesai atliekami nuolatinio ir periodinio veikimo krosnyse. Išskiriamos penkios stadijos: silikatų susidarymas, stiklo susidarymas, stiklo masės skaidrėjimas, homogenizacija ir aušinimas.

Reziumė

Autorius
cipolinaz
Tipas
Konspektas
Dalykas
Statyba
Kaina
€1.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 27, 2018
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
8 psl.

Susiję darbai

Pastatų konspektas

Statyba Paruoštukė 2007 m. rasa13
Gamybiniai pastatai kuriuose isdestyti cechai isleidziantys baigtine produkcija, ruosinius. Sie pastatai skirstomi pagal gamybos sakas ir paskirti. Energetiniai yra silumines elektros stotys tiekiančios...

Medžiagotyros tarpinio egzamino konspektas

Statyba Konspektas 2015 m. cipolinaz
Medžiagotyros komponentai. Medžiagotyros mokslą galima suskirstyti į du pagrindinius komponentus – praktiką bei teoriją. Teorija - tai yra žinios apie statybinių medžiagų struktūras...