Auditas (konspektas)

8 psl. / 4000 žod.

Ištrauka

Audito istorinė raida
Auditas kaip mokslas atsirado kai įmonės pradėjo disponuoti akciniu kapitalu. Tam, kad veiktų rinkos ekonomika labai svarbu turėti patikimą informaciją ne tik apie vieno krašto ūkį, bet ir apie kiekvieną įmonę. Tokių žinių reikia įmonės savininkui, mokesčių inspekcijai, bankams ( galėtų suteikti įmonei paskolą), tiekėjams, pirkėjams, investuotojams ir t.t.
Nuo 1993 m. Lietuvoje atsirado ir ne tik teorinis auditas. Audito šaknys siekia 17-18 a. Pirmiausia atsirado D. Britanijoje, nes 1845 m. buvo priimti pimieji audito įstatymai, kurie reikalavo, kad auditorius nebūtų kompanijos akcininkas ir apie audito rezultatus praneštų visiems akcininkams.
Lietuvoje audito sistema daugiausia buvo kuriama visuomeninkų jėgomis. 1999m. birželio 15d. Seimas priėmė LR Audito įstatymą, kuris įsigaliojo nuo spalio 1d.


Reziumė

Autorius
alinat
Tipas
Konspektas
Dalykas
Apskaita
Kaina
€1.85
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 26, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
8 psl.

Susiję darbai

Rizikos veiksnių vertinimas atliekant vidaus auditą

Apskaita Diplominis darbas evysniux@gmail.com
Temos aktualumas. Šiuolaikiniame verslo ir ekonomikos pasaulyje auditas yra viena reikšmingiausių ir atsakingiausių veiklos sričių. Auditas padeda apsaugoti nuo įvairių manipuliacijų, apgaulių, finansinės...

Vidaus auditas - konspektas

Apskaita Konspektas 2015 m. erikita192
Konspektas KTU Vidaus auditos paskaitos. Pateikiama aiški, su papildomais komentarais informacija...

Vidaus audito konspektas

Apskaita Konspektas 2015 m. erikita192
Konspektas KTU Vidaus audito paskaitos. Pateikiama sukonspektuota informacija su papildomais komentarais.

Audito ir apskaitos tarnyba

Apskaita Referatas 2014 m. gretavgreta
Prieš tai buvęs Lietuvos Respublikos apskaitos institutas 2008 m. rugpjūčio 28 d. pakeitė pavadinimą į Audito ir apskaitos tarnybą. Tai Biudžetinė įstaiga 2002...