Nuotekų technologijų kursinis

46 psl. / 7000 žod.

Ištrauka

Miestui, kuriame gyvena 100 tūkst. žmonių, projektuojama nuotekų valykla. Nuotekų norma žmogui lygi 200 litrų dienai. Atsižvelgiant į šiuos parametrus apskaičiuojami nuotekų debitai ir užterštumai, projektuojami parengtinio ir pirminio, biologinio valymo ir dumblo apdorojimo įrenginiai.
Nuotekos, iš miesto nuotekų siurblinės tiekiamos slėgine linija, kurios skersmuo 600 mm. Atitekančių nuotekų srovės greičiui nuslopinti ir sujungti su atviruoju lataku įrengiama slėgio slopinimo kamera. Jos matmenys: L = 1500 mm, B = 2000 mm, H = 1600 mm. Tam, kad būtų užtikrintas reikiamas nuotekų išvalymas, projektuojami parengtinio ir pirminio nuotekų valymo įrenginiai: 3 integruoti įrenginiai (TOP n-200), 3 pirminiai nusodintuvai (radialieji), kurių skersmuo – 19 m.
Po parengtinio ir pirminio valymo vykdomas biologinis valymas. Nuotekos tiekiamos į veikliojo dumblo reaktorių (bioreaktorių). Suprojektuoto bioreaktoriaus ilgis 144,33 m, jį sudaro 2 sekcijos, kiekvienoje iš jų yra 3 koridoriai. Šiuose koridoriuose išsidėsčiusios anaerobinė, denitrifikacijos ir nitrikacijos zonos.
Po veikliojo dumblo reaktoriaus projektuojami antriniai nusodintuvai. Antriniai nusodintuvai reikalingi aktyviajam dumblui nuo nuotekų atskirti. Parinkti 2 antriniai nusodintuvai, kiekvieno skersmuo – 37 m.
Perteklinis dumblas tankinamas. Dumblo mišinio sausinimui naudojama centrifūga CP1-1.1. Sausintas dumblas sandėliuojamas 2 dumblosandėliavimo aikštelėse 23,4×35 m. Nuotekų valykloje suprojektuotos ir dumblo rezervinės aikštelės, jei sugestų dumblo apdorojimo įranga. Rezervinių aikštelių matmenys 19,2 × 19,2 m.
Išvalytos nuotekos išleidžiamos į vandens telkinį (upę). Suprojektuotas neapsemtas išleistuvas.


Reziumė

Autorius
modestaaa
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Statyba
Kaina
€8.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 17, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
46 psl.

Susiję darbai

Rygelių gamybos technologija ir organizavimas

Statyba Kursinis darbas 2013 m. fitka
Rygelių technologinė kortelė apibrėžia gamybos organizavimą, saugą darbe, naudojamų medžiagų ir gaminių kokybę, technologinius įrengimus, nustato technologinio proceso tvarką ir kontrolę, gaminių sandėliavimą...

Keramzitbetonio blokelių gamybos technologija

Statyba Referatas irmantas
Projektuojamas gamybinės paskirties kompleksinis pastatas, kuris yra Raseinių mieste, ir jį sudaro gamybinė bei administracinė dalys. Gamybinėje dalyje aukšto aukštis 15m, o plotas...