Socialinio darbuotojo veikla su socialinės rizikos šeimomis

21 psl. / 6222 žod.

Ištrauka

Šeima yra pati svarbiausia kiekvieno mūsų gyvenime - mums, mūsų vaikams, mūsų tėvams ir seneliams. Ji svarbi dar ir tuo, kad yra ekonominio gyvenimo ir apskritai mūsų civilizacijos pagrindas.
Keičiantis visuomenės socialinėms, ekonominėms sąlygoms, keičiasi ir šeima. Ji turi prisitaikyti prie naujų aplinkybių, keisti gyvenimo stilių, savo funkcijas bei elgseną. Keičiantis šeimai, nyksta tradiciškai susiformavę šeimos bruožai bei šeimyniniai santykiai, ryškėja nauji. Šeimoje atsispindi ir kaupiasi visi socialinio ekonominio gyvenimo pažangūs ir negatyvūs pokyčiai, kuriamos ateities vizijos. Sparčios gyvenimo permainos gali lemti staigius ir esminius šeimos kaip sociokultūrinio instituto pokyčius, kuriems visuomenė dažnai nepasiruošusi ir kurių negali vienareikšmiškai priimti. Lietuvos pastarųjų dešimtmečių sąlygos bei pastarųjų metų esminiai pokyčiai ir vertybinių orientacijų virsmas veikia šeimą, jos formas, funkcijas, vidinius saitus, gyvenimo stilių bei elgseną. Šių dienų ekonominės reformos sparčiai didina gyvenimo sąlygų skirtumus tarp šeimų, išryškina silpnąsias šeimos vietas. Dėl to šeimai šiandien reikia kur kas didesnio dėmesio ir paramos, padėti spręsti iškilusias problemas.
Labiausiai pagalbos reikia socialinės rizikos šeimoms, kurių Lietuvoje vis dar yra labai daug, nors tokių šeimų skaičius po truputį mažėja. Socialinis darbuotojas yra tas pagalbininkas, kuris labiausiai susijęs su pagalbos socialinės rizikos šeimai teikimu, todėl savrbu apibūdinti, kokią pagalbą ir kokiais būdais socialinis darbuotojas teikia ir kokia yra šios pagalbos svarba.
Darbo tikslas- atskleisti socialinio darbuotojo veiklos su socialinės rizikos šeimomis svarbą
Darbo uždaviniai:
• Aprašyti socialinės rizikos šeimos sampratą
• Aprašyti socialinio darbuotojo veiklą su socialinės rizikos šeima
• Atskleisti socialinio darbuotojo veiklos su socialinės rizikos šeimomis svarbą, remiantis straipsniais ir atliktais tyrimais
Darbo metodai: mokslinės literatūros, dokumentų, atliktų tyrimų analizė


Turinys

  • ĮVADAS2
  • 1. Socialinės rizikos šeimos samprata3
  • 2. Socialinio darbuotojo veikla su socialinės rizikos šeimomis8
  • 3. Socialinio darbuotojo veiklos su socialinės rizikos šeimomis svarba14
  • IŠVADOS19
  • LITERATŪROS ŠALTINIAI20

Reziumė

Autorius
impulzgirl
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Socialinis darbas
Kaina
€7.80
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 8, 2014
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
21 psl.

Susiję darbai

Socialinio darbuoto veikla sveikatos priežiūroje

Socialinis darbas Referatas 2009 m. rasa13
Patirta ir matyta situacija vienoje iš Vilniaus poliklinikų. Vienišos motinos su vaiku skundai apie požiūrį į vienišą motiną ir patirtys sveikatos priežiūros įstaigose....