Draudimo bendrovių „Lamantinas“ ir ERGO LIFE INSURANSE SE finansinių ataskaitų veiklos rezultatų ir perspektyvų analizė

36 psl. / 6660 žod.

Ištrauka

Draudimas yra viena iš seniausių kategorijų visuomeninių santykių. Atsiradęs prieš 4500 metus prieš Kristų, jis pamažu tapo būtinu visuomeninio gyvenimo dalyviu. Dabar draudimas yra universali priemonė draudiminės apsaugos visų nuosavybės formų, pajamų ir kitų interesų tiek įmonių, organizacijų, nuomininkų, tiek ir paprastų gyventojų. Draudimo vaidmuo pasaulio ekonomikoje yra svarbus, kadangi suteikia rizikosvaldymo galimybę, reikalingą tiek versle, tiek ir kitoje kasdieninėje veikloje, ir taip prisideda prie ekonominės veiklos gyvybingumo. Jau nuo senų laikų žmonės, siekdami padidinti savo saugumą, ėmė taikyti įvairius draudimo elementus bei formas – taip baimės jausmą pakeisdami saugumo, užtikrinimo jausmu. Draudimas neabejotinai užima svarbią vietą modernioje ekonomikoje ir jo svarba pripažįstama jau kelis šimtmečius.

Draudimas yra klasifikuojamas pagal šakas į gyvybės ir ne gyvybės draudimus. Gyvybės draudimo funkcija yra apsaugoti draudėjus nuo neigiamų ekonominių padarinių, kuriuos sukelia mirtis, arba užtikrinti adekvačią finansinę padėtį senatvėje. Gyvybės draudimo rizika yra ne žmogaus mirtis, o jo gyvenimo trukmė ir neapibrėžtas jo mirties momentas.Ne gyvybės draudimo šakai priklausančių rizikų draudimas, neskaitant keleto išimčių, yra draudimas nuo draudėjų turtui ar jų sveikatai gresiančių pavojų.Draudiminio įvykio atveju ne gyvybės draudimo įmonė kompensuoja draudėjo nuostolius bei kitas su draudiminiu įvykiu susijusias draudėjo išlaidas.

Šiame darbe bus pristatytos Lietuvos gyvybės ir ne gyvybės draudimo įmonių Ergo Life Insurance SE ir „Lamantinas“ finansinės ataskaitos bei atlikta šių ataskaitų trejų metų laikotarpio dinamikos ir struktūros analizės remiantis šių bendrovių teikiamai aiškinamaisiais raštais ir veiklos ypatumais.

Tikslas –išanalizuoti gyvybės ir ne gyvybės draudimo bendrovių finansines ataskaitas, aiškinamuosius raštus ir įvertinti šių bendrovių veiklos rezultatus.

Uždaviniai:

  1. Atlikti draudimo bendrovių finansinių ataskaitų dinamikos ir struktūros analizes.
  2. Išanalizuoti draudimo bendrovių veiklos rezultatus.
  3. Palyginti skirtingų draudimo bendrovių veiklos rezultatus.

Darbo objektas - Draudimo bendrovių Ergo Life Insurance Se ir „Lamantinas“ finansinės ataskaitos ir aiškinamieji raštai.

Metodai:draudimo bendrovių finansinių ataskaitų r aiškinamųjų raštų analizė, lyginimas, grafinis metodas.


Turinys

  • ĮVADAS
  • 1.UAB „Lamantinas“ FINANSINIŲ ATASKAITŲ ANALIZĖ
  • 1.1Balanso kitimo tendencijų analizė
  • 1.2 Pelno (nuostolių) ataskaitos analizė
  • 1.3 Balanso struktūros analizė
  • 2. ERGO Life Insurance SE FINANSINIŲ ATASKAITŲ ANALIZĖ
  • 2.1 Balanso kitimo tendencijų analizė
  • 2.2 Pelno (nuostolių) ataskaitos analizė
  • 2.3 Balanso struktūros analizė
  • 3.DRAUDIMO BENDROVIŲ VEIKLOS ATSPINDĖJIMO FINANSINĖSE ATASKAITOSE PANAŠUMAI IR SKIRTUMAI
  • IŠVADOS
  • LITERATŪRA

Reziumė

Autorius
darbai123
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Draudimas
Kaina
€8.04
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 30, 2016
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
36 psl.

Susiję darbai

Draudimo bendrovių veiklos principai ir ypatumai

Draudimas Referatas 2016 m. ingridvis
Darbe aptariami teoriniai draudimo bendrovių veiklos Lietuvoje aspektai, principai ir ypatumai. Atlikta draudimo bendrovių Lietuvoje veiklos rezultatų analizė, pateikti grafikai ir išvados.