Inovatyvūs lyderystės ir vadybos metodai elektroninio verslo įmonėje

24 psl. / 5572 žod.

Ištrauka

Šiomis dienomis, taip sparčiai besikeičiant aplinkai, ką laikėme naujove gali neįtikėtinai greitai tapti istorija. Vystantis technologijoms, keičiasi ir mūsų kasdienė aplinka. Norint patenkinti vis labiau augančius žmonių poreikius, įvairių paslaugų tiekėjams tenka sukti galvas kaip įtikti vartotojams, kuriuos kuo toliau tuo sudėtingiau nustebinti. Šiais laikais kiekvienai įmonei Lietuvoje aplinka yra konkurencinga. Įmonės konkuruoja tarpusavyje, mėgindamos naujoviškais sprendimais pritraukti kuo daugiau vartotojų.


Verslo organizacijos turi užsibrėžusios savo tikslus sėkmingos ateities link, ir taip pat žino būdus kaip tuos tikslus pasiekti. Kiekviena organizacija veikia skirtinai – vienai sėkmingai plėstis sekasi geriau, - kitai prasčiau. Tiek sėkmingos plėtros organizacijoje atveju, tiek organizacijos bankroto atveju pasekmės aiškios, tačiau priežastys gali būti labai įvairios. Bet koks pasikeitimas organizacijoje liečia ne tik vadovą, kuris kuria strategiją ateičiai. Bet koks įvykis, kuris vyksta ne kasien, bet koks pasikeitimas įmonėje turi būti žinomas kiekvienam organizacijos darbuotojui, juk jie yra organizacijos pamatas.


Norint vykdyti pakeitimus organizacijoje, tapti inovatyvia įmone, būtina toleruoti ir visapusiškai palaikyti pastangas darbuotojų, kurie nebijo mąstyti kitaip. Kitaip nei įprastai mąstantis darbuotojas gali pasiūlyti vieną ar kitą idėja, kurią įgyvendinus įmonės pelningumas padidėtų keliasdešimt procentų arba didelės sėkmės atveju net kelis kartus.


Inovatyvios ir kūrybingos idėjos yra daugelio sėkmingai veikiančių firmų pagrindas. Idėjas reikia vystyti, paversti inovatyviais produktais arba paslaugomis ir sėkmingai komercializuoti, kad jos taptų pelną nešančiais objektais. Intelektinė nuosavybė gali būti lemtingi paverčiant inovatyvias idėjas ir išradimus konkurencingais tikslais.


Taigi kiekviena organizacija pasižymi savitu inovatyvumu ir naujovėmis, kurios gali paskatinti organizacijos narius aktyviai siekti organizacijos užsibrėžtų tikslų, o gali ir trukdyti. Taigi dieginat kokią nors naujovę, arba jau esamą objektą keičiant kitu ar atnaujinat, svarbu užtikrinti darbuotojų komfortabilią padėtį el.įmonėje, kad organizacija klestėtų ir patenkintų visų organizacijos narių porei kius, o ne atvirkščiai.


Kursiniame darbe nagrinėjama:


Darbo problema – kaip inovatyvūs sprendimai įtakoja įmonės veiklą;


Darbo objektas – lyderystės ir vadybos sąsaja įmonėje;


Darbo tikslas – Išanalizuoti kokie inovatyvūs metodai egzistuoja elektroninio verslo įmonėje;


Darbo uždaviniai:




  1. aptarti inovatyvumo sąvoką;




  2. išsiaiškinti kaip siejasi lyderystė ir vadyba;




  3. išanalizuoti kokie metodai el. įmonėje, laikomi inovatyviais;




  4. išanalizuoti inovatyvių sprendimų privalumus ir trūkumus el. įmonėje.




Darbo metu taikyti metodai:





    • mokslinės literatūros analizė. Buvo nagrinėjama mokslinė litartūra, straipsniai, medžiaga iš vadovėlių ir kitų leidinių;




    • internetinės informacijos šaltinių analizė. Internete buvo ieškota straipsnių ir PDF formato moklsinių darbų, šiam kuriniui darbui parengti.




    • statistinių duomenų analizė. Iš internete esnačių šaltinių buvo pasitelkti duomenys pritaikyti kurisiniame darbe.




    • konkrečios įmonės vidinių duomenų analizė. Pasirinkta lyderiaujanti Baltijos šalyse Pigu.lt inetrnetinė parduotuvė kaip pavydzys įvardinant elektroninio verslo privalumus ir trūkums.





Darbo tikslas – Išanalizuoti kokie inovatyvūs metodai egzistuoja elektroninio verslo įmonėje;


Turinys

  • 1. ĮVADAS3
  • 2. INOVATYVUMO SAMPRATA5
  • 2.1. Inovatyvi elektroninė įmonė8
  • 3. Lyderystės ir vadybos sąsaja11
  • 4. INOVATYVŪS ELEKTRONINĖS ĮMONĖS METODAI14
  • 5. INOVATYVIOS ELEKTRONINĖS ĮMONĖS PRIVALUMAI IR TRŪKUMAI17
  • 6. Išvados22
  • 7. Literatūra ir šaltiniai23

Reziumė

Autorius
kliukaite
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€7.56
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 19, 2018
Publikuotas
2013 m.
Apimtis
24 psl.

Susiję darbai

Elektroninis verslas: samprata ir modeliai

Vadyba Kursinis darbas jurgute
Šio darbo tikslas – išanalizuoti elektroninio verslo ir elektroninės komercijos sampratas. Pateikti el. komercijos sprendimų ir modelių analizę bei įvardinti el. komercijos privalumus...

UAB Rūta: įmonės vadybos analizė

Vadyba Referatas 2014 m. salvete
Rūta“ – seniausias tebeveikiantis saldainių fabrikas Lietuvoje, pradėjęs savo veiklą dar 1913 metais Šiauliuose. Viskas prasidėjo nuo nedidelės saldainių dirbtuvės, kurią įkūrė saldainių...