Finansinių ataskaitų tyrimas: „Panevėžio statybos trestas“ 2015 metai

34 psl. / 8079 žod.

Ištrauka

Darbo aktualumas. Atlikdami šį darbą mes gilinamės į įmonės veiklą bei stengiamės suprasti jos valdymo politiką. Analizuojant turto, kapitalo ir pelno (nuostolių) ataskaitas mes geriau suprasime, kas vyksta įmonėje ir kas yra galbūt ne taip. Šis darbas padės mums lengviau suprasti ir įsisavinti teorinę medžiagą, kurią gauname paskaitų metu.

Objektas. Mūsų nagrinėjama įmonė – AB „Panevėžio statybos trestas“. Tai yra statybų kompanija, kurios veikla trunka jau ilgiau nei 60 metų. Jos pagrindinė veikla yra gyvenamųjų ir negyvenamųjų pastatų statyba. „PST“ yra įvykdžiusi daug svarbių projektų, kurie prisidėjo prie Lietuvos ekonominio augimo ir aplinkosaugos gerinimo. Įmonė prisidėjo prie Šiaulių arenos, Ignalinos AE skystųjų radioaktyviųjų atliekų saugyklos statymo bei tobulinimo, Rokiškio nuotekų valymo įrengimų, Trakų pilies rekonstrukcijos ir daugelio kitų projektų. 

Tikslas. Šio darbo tikslas yra – išsiaiškinti, ar analizuojamoje įmonėje tiek turtas, tiek visa įmonės veikla yra valdoma efektyviai, t.y. ar norimas rezultatas pasiekiamas mažiausiomis įmanomomis sąnaudomis arba ar naudojant turimus išteklius pasiekiamas maksimalus įmanomas rezultatas. Taip pat vienas iš tikslų yra išsiaiškinti, ar įmonė turi daug probleminių sričių ir rasti tai paaiškinančias priežastis bei išnagrinėjus tiek įmonės veiklą nusakančius rodiklius, tiek jos turto, pelno(nuostolių) horizontalią bei vertikalią analizę, sužinoti ar įmonei artimiausiu metu negresia bankrotas.

Uždaviniai. Darbo uždaviniai – atlikti analizuojamos įmonės vertikalią bei horizontalią turto, pelno (nuostolių) bei kapitalo analizę. Išskirti labiausiai pastebimus straipsnius, kurie per analizuojamus metus pakito labiausiai ir juos pakomentuoti remiantis aiškinamuoju raštu, konsoliduotomis finansinėmis ataskaitomis. Taip pat apskaičiuoti rodiklius, kurie yra susiję su turto pelningumu, apyvartumu ar jo materialiojo turto amžiumi bei trumpalaikio turto valdymo ir kapitalo efektyvumo rodiklius. Be visa to, atlikti DuPont analizę ir nurodyti, kas lėmė vienokius ar kitokius pokyčius bei įvardinti stipriąsias ir tobulintinas sritis. Viso atliekamo darbo metu visus duomenis lyginti su verslo šaka ir stebėti ar atitinka situaciją joje bei identifikuoti skirtumus.


Turinys

  • Įvadas3
  • 1. „Panevėžio statybos tresto“ pristatymas4
  • 2. „Panevėžio statybos tresto“ veiklos finansinė analizė6
  • 2.1. „Panevėžio statybos tresto“ investavimo sprendimų analizė6
  • 2.2. „Panevėžio statybos tresto“ finansavimo sprendimų analizė13
  • 2.3. „Panevėžio statybos tresto“ veiklos sprendimų analizė19
  • 2.4. DuPont analizė24
  • 3. „Panevėžio statybos tresto“ veiklos finansinės analizės apibendrinimas26
  • Išvados29
  • Literatūros sąrašas30
  • Priedai31

Reziumė

Autorius
gabrijelee
Tipas
Kursinis darbas
Dalykas
Finansai
Kaina
€8.76
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 2, 2018
Publikuotas
2018 m.
Apimtis
34 psl.

Susiję darbai

AB „Apranga“ finansinių ataskaitų analizė

Finansai Referatas 2013 m. ivonaa
Verslininkai norėdami konkuruoti su kitomis įmonėmis bei sėkmingai vykdyti savo veiklą, privalo mokėti įvertinti savo bei kitų įmonių rezultatus, suvokti įmonės dabartinę būklę...