Farmakologija širdį veikiantys vaistai

23 psl. / 2898 žod.

Ištrauka

  1. Koks yra kalcio kanalų blokatorių veikimas?

Verapamils, diltiazemas yra efektyvūs gydant aritmijas, kurios atsiranda dėl sutrikusio impulso sklidimo nuo Ca priklausomame širdies audinyje. Pvz., AV mazge. Čia vaistai pasižymi selektyviu Ca srovės sumažinimu audiniuose, kuriuose yra L tipo Ca kanalai. Laidumas sumažėja, o efektyvus refrakterinis periodas padidėja. PR intervalas padidėja.

  1. Kokie transporto procesai vyksta proksimaliniame vingiuotame kanalėlyje? Iš kraujo: organinės rūgštys ir šarmai, amoniakas

Į kraują: Na+, Cl-, HCO3- jonai, gliukozė, amino rūgtys, vanduo

  1. Kokios yra karboanhidrazės inhibitorių pagrindinės farmakologinės savybės? Diuretikai, kurie blokuoja NaHCO3 reabsorbciją atgal į kraują

(Slopindami fermentą karboanhidrazę. Vaistai veikia artimajame kanaliuke)

Skatina bikarbonatų (NaHCO3) išsiskyrimą kartu su Na+, K+ ir vandeniu

FKi: - gera absorbcija p/os, šalinamas per inkstus, esant INF – mažinama dozė. Pradeda veikti po 30 min., max – 2 val. Veikia ~ 12 val.

  1. Kokios yra kilpinių diuretikų pagrindinės farmakologinės savybės? Slopina NaCl reabsorbciją atgal į kraują, NaCl šalinama iš organizmo (Vaistai veikia storojoje kylančiojoje Henle kilpos dalyje)

Stiprūs diuretikai, taip pat šalina K+, H+, Ca++, Mg++, Cl FKi: šalinami per inkstus; Poveikio trukmė 4-10 val.


Reziumė

Autorius
di2000
Tipas
Paruoštukė
Dalykas
Medicina
Kaina
€1.38
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 7, 2023
Publikuotas
2023 m.
Apimtis
23 psl.

Susiję darbai

Krešėjimą veikiantys vaistai

Medicina Prezentacija learner
Krešėjimą slopinantys vaistai Antikoaguliantai Netiesioginiai trombino inhibitoriai (antitrombino aktyvatoriai: heparinas (įskaitant mažo molekulinio svorio hepariną) Tiesioginiai trombino inhibitoriai (lepirudinas, bivalirudinas. agatrombanas) Vitamino K...

Širdį ir kraujagysles veikiantys vaistai

Medicina Prezentacija rasa13
Vaistai, atsižvelgiant į jų veikimą ir cheminę sudėtį, skirstomi į farmakologines grupes, pvz. nervų sistemą ir psichiką veikiantys vaistai, antimikrobiniai vaistai ir t.t.

Širdį ir kraujagysles veikiantys vaistai

Medicina Konspektas 2015 m. rasa13
ŠIRDĮ IR KRAUJAGYSLES VEIKIANTYS VAISTAI. Specialioji Farmakologija. •Specialioji farmakologija: charakterizuoja vaistų savybes, veikimą, indikacijas, kontraindikacijas, dozavimą, tarpusavio sąveiką, nepageidaujamą veikimą.

Širdies kraujagyslių sistemą veikiantys vaistai

Medicina Konspektas 2023 m. di2000
Konspektas-lentelė širdies ir kraujagyslių veikiančių vaistų, skirta farmacijos specialybės studentams. aprašyti punktai - farmakodinamika, farmakokinetika, indikacija, kontraindiacija, įspėjimai, nėštumas, šalutiniai poveikiai, sąveika, dozavimas.