Geriatrijos ir gerontologijos praktikos savarankiškas darbas: šlapimo nelaikymas

10 psl. / 2907 žod.

Ištrauka

Geriantrinės slaugos profesinės veiklos praktiką atlikau VšĮ Elektrėnų ligoninės terapiniame vidaus ligų ir palaikomosios slaugos ir gydymo skyriuje. Tai buvo jau antroji mano praktika šiame skyriuje, todėl drąsiai jaučiausi, pažinojau aplinką ir personalą. Jau pirmąją dieną galėjau kibti į darbus. Skyriuje buvo daug senyvo amžiaus žmonių, kurie serga senatvine demencija, turi neįgalumą, psichikos problemų, dėl to rasti pacientę šviesaus proto, kuri noriai bendrautų ir būtų aktyvi buvo gana sunku.

Pacientė, kurią pasirinkau atlikti savarankiškam darbui buvo 79m. moteris. Kai pirmą kartą susipažinau su šia moterimi, ji pati pasisakė turinti šlapimo nelaikymo problemą ir atsiprašinėjo už blogą kvapą palatoje, daugiau laiko pabendravusi su ja nusprendžiau, kad būtent ši moteris bus ta pacientė apie kurią rašysiu savarankiškame darbe.

Pirmo pokalbio apie esamą problemą metu supratau, kad šlapimo nelaikymo problema šiai pacientei sukėlė daug psichologinių problemų. Moteris labai nepasitiki savimi, save nuvertina, stengiasi atsiriboti nuo žmonių ir bet kokio bendravimo su jais. Džiugu, kad moteris pasitiki medicinos personalu, todėl noriai kalbėjo apie savo problemą, nors kaip pati teigė, jei tai didžiulė gyvenimo gėda.

Praktikos metu apie pacientės problemą teko kalbėti ir su jos dukra, kuri pasakojo, jog būtų taip ir nesupratusi, kad mama turi bėdų, jei ne staigūs moters bendravimo pokyčiai. Dukra pasakojo, kad mėgstanti svečiuotis ir bendrauti moteris, staiga tapo uždara ir liūdna. Tik dukros atkaklumas ir nuolatinis skatinimas kalbėti privertė moterį papasakoti, kokia problema ją kamuoja. Pacientė ir jos dukra netikėjo, kad galima kažkaip išspręsti šią problemą, galvojo, kad tai senatvinis pokytis, todėl nematė prasmės kreiptis į gydytojus. Pacientė pradėjo naudoti įklotus. Norėdama kuo daugiau išsiaiškinti apie pacientės problemą bendravau ir su ją gydančiu personalu, tačiau iš jų daug informacijos negavau. Ligoninės personalo nuomone, šlapimo nelaikymo problema kamuoja daug pacientų, tačiau į skyrių jie paguldyti dėl kitų, daug svarbesnių, priežasčių, todėl didžiausias dėmesys ir yra skiriamas būtent joms.


Turinys

  • 1. PROBLEMOS APIBŪDINIMAS3
  • 2. PROBLEMOS ĮTAKA KASDIENINIŲ VEIKLŲ ATLIKIMUI4
  • 3. PROBLEMOS SPRENDIMAS5
  • 4. REZULTATAI6
  • 5. REFLEKSIJA8
  • 6. LITERATŪROS SĄRAŠAS10

Reziumė

Autorius
naro0325
Tipas
Praktikos ataskaita
Dalykas
Medicina
Kaina
€2.70
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 4, 2020
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

Šlapimo nelaikymas geriatrijoje

Medicina Prezentacija ziogeliuke
Šlapimo nelaikymas - tai bet koks nevalingas šlapimo ištekėjimas pro šlaplę. Geriatrijoje šlapimo nelaikymas - tai daugiaveiksnis sindromas, sukeliamas tam tikrų veiksnių sąveikos:amžinių...