Pesticidų šaltiniai maisto produktuose, jų grėsmė žmogaus sveikatai

20 skaidr.

Ištrauka

Pesticidai pagal naudojimo tikslą yra skirstomi į tris grupes: naikinantys augalų kenkėjus, naikinantys piktžoles ir krūmus, bei naikinantys augalų ligų sukėlėjus.LR sveikatos apsaugos ministro įsakymas „Dėl Lietuvos higienos normos HN 54:2008 „Maisto produktai. Didžiausios leidžiamos teršalų ir pesticidų likučių koncentracijos” patvirtinimo“ yra svarbiausias šios temos norminis dokumentas.Pesticidų likučių galima rasti gyvūnuose ir jų mėsoje, piene, paukštienoje, kiaušiniuose, žvėrienoje, žuvyse, meduje. Būdas išvengti neigiamo jų poveikio - vartoti tik ekologiškus maisto produktus. Pesticidai patekę į žmogaus organizmą kaupiasi ir yra įvairių ligų priežastimi. Jie veikia nervų sistemą, plaučius, silpnina imunitetą, ardo hormonus ir sukelia daug vėžinių susirgimų.


Turinys

  • Cheminės medžiagos - pesticidai
  • Pesticidų skirstymas
  • Pesticidų likučių ir teršalų leistinų kiekių maisto produktuose reglamentavimas
  • Svarbiausias norminis dokumentas
  • Pesticidai
  • Pesticidų keliamas pavojus žmogaus organizmui
  • Rizikos grupės
  • Kūdikių ir mažų vaikų maistui gaminti draudžiami naudoti pesticidai
  • Pesticidų šaltiniai maiste
  • Prevencinės priemonės
  • Pesticidų sukeliamos ligos
  • Išvados
  • Literatūros sąrašas

Reziumė

Autorius
medute.g
Tipas
Prezentacija
Dalykas
Chemija
Kaina
€1.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 4, 2019
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
20 skaidr.

Susiję darbai

Kompleksiniai junginiai

Chemija Prezentacija learner
Kompleksinių junginių teorijos pradininkas yra šveicarų mokslininkas Alfred Werner. Teorija sukurta 1890 - 1900 metais, tačiau daugelio požiūrių ji išliko vertinga iki šių...

Metalai žmogaus organizme, augaluose

Chemija Prezentacija omegaa
Tai gausiausias metalas Žemėje ir manoma, kad 10 pagal gausumą elementas visatoje. Geležis – didžiausią Žemės dalį pagal masę sudarantis elementas...

Gliukozės nustatymas maisto produktuose

Chemija Laboratorinis darbas aurum9
Teorinis įvadas Gliukozė -  balta, skaidri kristalinė medžiaga, gerai tirpstanti vandenyje. Jos molekules jungia daug vandenilinių jungčių, todėl kaitinama gliukozė nevirsta dujomis, o...