Kas lemia žmogaus pasirinkimą?

1 psl. / 464 žod.

Ištrauka

Kasdien žmogų supa įvairių klausimų ir galvosūkių verpetas, kuris verčia žmogų pasirinkti. Dažnai patys pasiklystame savo mintyse ir neapgalvojame kaikurių savo veiksmš. Tai kasgi lemia žmogaus pasirinkimą?

Žmogaus pasirinkimas visada priklauso nuo jo individualių charakterio savybių. Juk kiekvienas iš mūsų unikalus savo išvaizda, būdu, kiekvienas mąsto skirtingai ir priima sprendimą, tokį, kuris jam atrodo geriausias. Nors dažnai skuboti ir neapgalvoti sprendimai pasmerkia žmogų nuolatinei dvasinei kančiai. Puikus pavyzdys tai žymaus rusų rašytojo Fiodoro Dostojevsio kūrinio ,,Nusikaltimas ir bausmė” pagrindinis herojus Raskolnikovas. Jis nuteisė save viso gyvenimo kančioms, dėl savo individualybes ir dėl neapgalvotų sprendimų, todėl, kad nužudė senę. Norėdamas padaryti gerą, jis prarado sielos ramybę, laimę ir suvokė, kad jokia amorali jėga negali žmogaus padaryti didvyriu ir iškelti jo virš kitų.

Didelę reikšmę žmogaus pasirinkimui turi netikėti gyvenime įvykiai. Jie reikalauja is musu greito pasirinkimo, kuris tures itakos visam likusiam gyvenimui. Taip nutiko ir garsaus anglų rašytojo Viljamo Šekspyro romane ,,Hamletas”. Šios tragedijos pagrindinis veikėjas jaunasis Danijos princas Hamletas yra kupinas dvejonių, sielvarto ir skausmo. Jį slegiantis likimas – skaudi motinos išdavystė, tėvo mirtis ir kerštas. Dėl tokių stiprių išgyvenimų šios ištraukos vidiniame monologe Hamletas svarsto mirties ir gyvenimo galimybes. Taigi, jis pasimetęs tarp svarstymų ,,būti ar nebūti?” Gyventi ar mirti? Susitaikyti ar maištauti? Čia ir išryškėja tai, kad žmogaus pasirinkimui didelę įtaką turi netikėti įvykiai gyvenime.


Turinys


Reziumė

Autorius
unicorn_
Tipas
Rašinys
Dalykas
Lietuvių kalba
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 16, 2015
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
1 psl.

Susiję darbai