Kaip katastrofų metu išbandomos žmogaus vertybės?

2 psl. / 618 žod.

Ištrauka

Kiekvieno žmogaus gyvenimas yra nenuspėjamas. Jis pilnas įvairiausių įvykių, potyrių, nuotykių. Susiduriame su gerais ir blogesniais laikais gyvenime, kai atrodo, jog pasaulis aplink mus griūva ir viskas klostosi į blogąją pusę. Būtent katastrofų laikotarpiu žmogus patiria daug išbandymų. Patikrinama ne tik jo moralinė stiprybė, bet it vertybės. Iš istorijos žinome, jog Lietuva patyrė daugybę okupacijų ir karų su kaimyninėmis šalimis. Ypač antrojo pasaulinio karo metais, kai Lietuva buvo okupuota Sovietų sąjungos, vėliau Vokietijos, buvo jaučiamas didelis šių šalių spaudimas ir kiekvieno žmogaus vertybės buvo išbandytos.

Pirmiausia žmogaus vertybės katastrofų metu yra išbandomos, kai jis turi pasirinkti: kaip elgtis, kokių įsitikinimų laikytis. Antrojo pasaulinio karo metu vieni pasirinko palikti gimtąją šalį ir emigravo ieškodami geresnio gyvenimo, kiti tapo partizanais, kovojo dėl savo šalies ir stipriai laikėsi vertybių kaip gimtoji žemė, kalba ir kt. Žinoma, buvo ir tokių, kurie lengvai pasidavė svetimos šalies įtakai, buvo pavergti gražių žodžių ir pažadų. Išdavė tautą, palaikydami okupantus. Vienas iš pavyzdžių Salomėja Neris - ryškiausia nepriklausomybės laikais išaugusi neoromantikė, lyrikė. Jos poezija buvo labai mėgstama visuomenės , dėl nuoširdumo, lengvumo


Reziumė

Autorius
lauriukasss
Tipas
Rašinys
Dalykas
Literatūra
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 22, 2017
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
2 psl.

Susiję darbai

„Meno kūrinys yra vertybė, nes jis yra kvietimas“, – cituoja Žaną Polį Sartrą kultūrologas Eugenijus Ališanka, aiškindamas kultūrą kaip nuolatinę žmogaus pastangą peržengti save ieškant būties prasmės. Kokie meno kūriniai jums yra kvietimas peržengti save?

Literatūra Rašinys sunset
Vokiečių filosofas A. G. Baumgartenas estetiką yra apibūdinęs kaip pažintinės veiklos rūšį, kurios aukščiausia apraiška yra menas. Menas - tai nuolatinis mokslininkų ir...

Kaip patikrinama žmogaus vertė?

Literatūra Rašinys 2021 m. Paulytia
Samprotavimo rašinys, kuriame yra remiamasi J. Apučio kūryba. Įdėta daug darbo ir meilės ir gavo puikų įvertinimą. Puikiai tinka 11-12kl. mokiniams!