Socialinė parama šeimoms auginančioms vaikus ir socialinio darbuotojo vaidmuo

4 psl. / 1423 žod.

Ištrauka

Vienas pagrindinių socialinės paramos šeimoms ir socialinio darbuotojo tikslų – tai padėti tenkinti būtiniausius poreikius tiems žmonėms, kurių gaunamos pajamos yra nepakankamos, o gebėjimas pasirūpinti savimi dėl objektyvių, nuo jo nepriklausančių priežasčių yra ribotas. Todėl šeimoms, bei vaikams yra mokamos socialinės išmokos ir teikiamos socialinės garantijos bei lengvatos. Aš pasirinkau klientų grupę – šeimas, auginančias vaikus, nes manau tai yra labai aktuali ir iki šiol vis dar labai didelė problema tiek lokaliu, tiek globaliu aspektu. Lietuvoje manau demografinė situacija kelia susirpinimą, skatina atsižvelgti į šeimas. Kiekviena valstybė ir jos valdžia verta tiek, kiek ji geba pasirūpinti tautos ateitimi, šeima, vaikais ir labiausiai socialiai pažeidžiamais piliečiais.

Aš manau lokaliai norint gerinti socialinės paramos šeimoms ir vaikams sistemą turėtų būti įgyvendinamos šio svarbios kryptys:

• Ekonominės socialinės aplinkos kūrimas mažinant nedarbą;

• Profesinio aktyvumo skatinimas;

• Paramos šeimoms ir vaikams sistemos tobulinimas;

• Palankių sąlygų šeimoms kūrimas sprendžiant būsto problemas;

• Pašalpų šeimoms derinimas su kitomis paramos formomis;

• Kitos priemonės skatinančios žmones aktyviau integruoti į darbo rinką įgyjant išsilavinimą.

Manau socialinio darbuotojo vaidmuo yra skatinti, aktyviai reaguoti į šiuos gerinimo būdus. Ši tema yra ypač aktuali. Lietuvoje kaip ir visi pastebi sparčiai didėja nedarbas, išvyksta žmonės į kitas šalis. Todėl ši didelė problema tampa ir globaliu aspektu. Vis daugiau atsiranda šeimų su vaikais kurioms reikalingos išmokos, pašalpos ar kita parama. Ne išimtis ir šeimos auginančios daugiavaikius, neįgalius vaikus ir t.t.. Šeimai, kurios pajamos mažesnės už valstybės remiamas, mokama socialinė pašalpa. Socialinė pašalpa skiriama ir mokama šeimoms (vienišiems asmenims), kurių pajamos yra mažesnės už Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu patvirtintas valstybės remiamas pajamas. Pašalpa sudaro 90 procentų skirtumo tarp valstybės remiamų ir vidutinių šeimos (vienišo asmens) pajamų per mėnesį.


Reziumė

Autorius
justyyyynka
Tipas
Rašinys
Dalykas
Socialinis darbas
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 10, 2017
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
4 psl.

Susiję darbai

Socialinis darbas su šeima: „PARADOKSO METODAS“

Socialinis darbas Referatas vika1
Labai dažnai konfliktas šeimoje įsiplieskia dėl ne vietoje paliktų šlepečių. Šiuo atveju svarbu ne tiek pačios šlepetės, kiek sugebėjimas apie jas tarpusavyje pasikalbėti. (Psichologas...

Socialinė pagalba šeimai, auginančiai neįgalų vaiką

Socialinis darbas Referatas 2016 m. jonoma
Šio darbo tikslas – išanalizuoti socialinės pagalbos šeimai, auginančiai neįgalų vaiką, galimybes Lietuvoje. Darbo uždaviniai: 1. Apibūdinti socialinę pagalbą šeimai, auginančiai neįgalų vaiką....