Narkomanijos problema bendruomenės jaunimo tarpe

4 psl. / 687 žod.

Ištrauka

Su narkotinėmis medžiagomis žmonija pažįstama nuo seniausių laikų. Jų vartojimas pirmiausia buvo siejamas su Rytų kultūros buitiniais ar religiniais papročiais bei tradicijomis, ten kur augo augalai, turintys narkotines savybes. Vakarų kultūrai narkotinių medžiagų vartojimas nebūdingas, todėl tai gana naujas socialinis reiškinys. Kalbant apie Lietuvos situaciją, tarybiniais laikais narkomanijos problema buvo slepiama, nors narkotikus vartojančių žmonių buvo. Remiantis statistika, nuo pat nepriklausomybės atkūrimo iki 2001 metų sergančiųjų šia liga išaugo 7,6 karto, ko pasekoje galima teigti, kad vykstančios greitos permainos šalies ekonomikoje, socialinėje sferoje ir žmonių gyvenime keičia visuomenės požiūrį į psichoaktyvių medžiagų vartojimą.

Vertinant narkomanijos atsiradimo ir plitimo priežastis jaunimo tarpe, galima teigti, kad galimai viena iš priežaščių galėtų būti eksperimentinis vartojimas, kuris yra trumpalaikis, dažniausiai sutinkamas grupinėje veikloje.

Skirtina dar viena narkotikų vartojimo priežastis – pramoginis narkotikų vartojimas. Pastarasis skiriasi nuo eksperimentinio vartojimo tuom, jog šiuo atveju siekiamas malonumas, vartojimas tampa reguliarus,.

Apibendrinus narkomanijos priežastis, galima teigti, jog jos yra įvairios, daugybinės bei tarpusavyje susijusios, todėl svarbi narkomanijos prevencija ir kuo ankstesnė gydymosi pradžia.

Problemų sprendimas, šiuo atveju, jaunuolių narkomanija, bus apžvelgta 3 etapuose.

Pirmajame etape – ikiplanavime bus aptarta kaip spręsti iškeltą problemą..

Narkomanijos problema gaji tiek suaugusiųjų, tiek jaunuolių tarpe, todėl ją galima įvardinti kaip mūsų visuomenės problemą, kuri turi būti sprendžiama čia ir dabar. Kaip pavyzdį galima pateikti šią: organizuoti konkretų laikotarpį, per kurį bus diegiama kovai su narkomanija programa, kurio metu bus suburta kompetetinga komisija, pateikiami pasiūlymai, sudarytas veiksmų planas, ko reikėtų imtis kovojant su narkomanija, ko pasekoje sumažėtų jaunimo narkomanija Vilniaus mieste. Iškelta problema yra tikroji, tačiau joje slypi ir gilesnės psichologinės, socialinės problemos, ko pasekoje galimai jaunuoliai yra įtakojami pradėti vartoti narkotines medžiagas. Taip pat svarbu išsiaiškinti kokie veiksniai įtakoja tokį elgesį.


Reziumė

Autorius
vika1
Tipas
Rašinys
Dalykas
Psichologija
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 17, 2018
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
4 psl.

Susiję darbai

Masinių informavimo priemonių įtaka jaunimui

Psichologija Kursinis darbas kiuskiuskius
Kiekvienos demokratinės valstybės, tame tarpe ir Lietuvos, svarbiausia vertybė – žmonės, jų ateities perspektyvos. Didelis dėmesys turi būti nukreiptas į vaikų ir jaunimo...

Narkotikai. Narkomanija

Psichologija Prezentacija 2020 m. indrutia123
Skaidrės apie narkotikus , narkomaniją. Narkotikų vartojimo priežastys. Bei narkotikų rūšys. Paprastas darbas, aiškiai suprantamas ir skaitomas.