Kaip Kristijono Donelaičio „Metuose“ išreiškiamas darbas. Kokia darbo reikšmė ir kaip tai vaizduojama?

1 psl. / 450 žod.

Ištrauka

Knygą „Metai“ sunku priskirti kuriai nors literatūros epochai. Čia galima atrasti baroko įtakos, renesanso užmuomenų, klasicizmo bruožų ir aišku Švietimo idėjų. Kristijonas Donelaitis, klasicizmo ir savo profesijos(kunigo), vedamas siekia kiekvieną skaitantįjį pamokyti darbštumo.


Turinys

  • Nuo žmogaus atsiradimo ligišiol svarbi žmogaus, kaip bendruomenės atstovo, veikla, kuri gali pasireikšti tiek per darbą, tiek per jo poziciją visuomenėje. Kristijonas Donelaitis savo kūryboje atspindėjo „Pietistų“ sąjudžio idėjas, tokias kaip gyvenimas bažnytinėje veikloje, darbštumas. Taip pat būdamas kunigu, savo kuriniuose jis bando pamokyti skaitantįjį su įvairių būrų gyvenimo pavyzdžiais.

Reziumė

Autorius
evitkus
Tipas
Rašinys
Dalykas
Lietuvių kalba
Kaina
€1.89
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 6, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
1 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
Viskas gerai

Susiję darbai

Kiekvienas individas privalėtų bent vieną poetą pažinti nuo pirmo iki paskutinio lapo: jei ne kaip vadovą po pasaulį, tai kaip kalbos matą“ (Josifas Brodskis). Kurį poetą jūs norėtumėte pažinti nuo pirmo iki paskutinio lapo? Kodėl? Pagrįskite savo mintis konkrečiais pavyzdžiais

Lietuvių kalba Rašinys spetrauskaite
Pažinti poetą – tai žinoti jo gyvenimo apystovas ir būti gerai susipažinusiam su poeto kūryba. Sigitas Geda - tai neįprasto likimo, klajonių Visatos...

Kaip žmogus tampa asmenybe?

Lietuvių kalba Rašinys 2015 m. unicorn_
Aukštu įvertinimu įvertintas darbas, rašinys-samprotavimas. Tema puikiai atskleista, nėra klaidų, daug tinkamų pavyzdžių, argumentų, pateiktos išvados.