Veiksniai turintys įtakos užsakomąsias apskaitos paslaugas teikiančių įmonių vedamos apskaitos kokybei

8 psl. / 1805 žod.

Ištrauka

Aktualumas. XXI a. pirmojo dešimtmetmečio laikotarpiu finansų ir apskaitos užsakomąsias paslaugas teikiančių verslo vienetų skaičiaus augimas buvo beprecedentinis. Prie tokio prasiveržimo šioje sferoje labai stipriai prisidėjo informacinių technologijų galimybės, kurios leido paspartinti darbo eigą finansų ir apskaitos srityse. Taip pat šias paslaugas teikiančios rinkos augimui įtaką darė ir stiprus spaudimas verslui, kiek galima optimizuoti patiriamas verslo sąnaudas tuo pačiu užtikrinant ir kokybę. Finansų ir apskaitos kokybė verslui nemažiau svarbi nei sąnaudų mažinimas, kad galėtų priimti teisingus verslo sprendimus. Tad vis dažniau minėtu laikotarpiu įvertinant kokybės ir sąnaudų aspektus verslo vienetai priėmė sprendimą rinktis užsakomąsias finansų ir apskaitos paslaugas, kurios atrodo ir pigesnės, ir kokybiškesnės.
Problema. Apskaitos ir finansų mokslinėje literatūroje neretai teigiama, kad užsakomųjų apskaitos paslaugų pirkimas – tai kokybiška apskaita, tačiau kyla klausimas, ar taip iš tiesų galima būtų teigti, ar tikrai šias paslaugas teikiančios įmonės gali garantuoti aukštos kokybės apskaitos informaciją ją veikiančių veiksnių fone.
Objektas. Apskaitos, kurią atlieka užsakomąsias apskaitos paslaugas teikianti įmonė, kokybei turintys veiksniai.
Tikslas – nustatyti, ar yra veiksnių, kurie gali trukdyti užsakomąsias apskaitos paslaugas teikiančioms įmonėms pasiekti aukštą apskaitos kokybės lygį.
Uždaviniai.
1. Aptarti užsakomųjų paslaugų sąvoką, motyvus bei pristatyti, kokias apskaitos funkcijas galima pirkti iš apskaitos paslaugas teikiančių įmonių;
2. Pristatyti apskaitos kokybę mažinančius ir didinančius veiksnius užsakomųjų apskaitos paslaugų atveju.
Metodai. Analitinė apžvalga


Reziumė

Autorius
maiguolida
Tipas
Referatas
Dalykas
Apskaita
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 12, 2014
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
8 psl.

Susiję darbai

Verslo įmonių apskaitos namų darbas

Apskaita Referatas baltojipuga
UAB „Gyvybė“ įregistruota 200X m. sausio 20 d., registracijos Nr. 704932. Bendrovės registravimo vieta yra Kęstučio g. 16a-18, Kaunas. Nuo 200X m. sausio...