Fizinio aktyvumo dažnis, trukmė, intensyvumas

10 psl. / 1850 žod.

Ištrauka

Fizinė veikla gali pareikalauti labai mažų arba labai didelių pastangų. Taigi ji gali būti ir visiškai lengva, ir labai sunki. Tai priklauso nuo energijos kiekio, kuris eikvojamas judesiams atlikti. Sporto medicinos specialistai teigia, kad teigiamas fizinių pratimų poveikis sveikatai pasireiškia ne tik gerėjant fizinėms ypatybėms. Dėl tinkamo fizinio aktyvumo mažėja sergamumas, gerėja savijauta, miegas, apetitas.
Pasaulinė sveikatos organizacija 2003 metais tyrimų dėka nustatė, jog daugumos 5-11 klasių mergaičių (90%) ir berniukų (80%) kasdienio fizinio aktyvumo intensyvumas, dažnis ir trukmė neatitinka sveikatą stiprinančio fizinio aktyvumo rekomendacijų.
Kuo mažesnis FA, tuo mažesnė organizmo reakcija į ją arba jos net nėra. Fizinio krūvio dydį lemia jo apimtis: trukmė ir intensyvumas.
Fizinis aktyvumas naudingas vaikų sveikatai tik tuo atveju, jei jis yra optimalus, nėra per mažas arba per didelis. Per mažas fizinis aktyvumas neigiamai veikia vaikų sveikatą ir neturi treniruojamojo efekto, nes nesukelia permainų vaiko organizme ir nesudaro palankių sąlygų fiziniam tobulėjimui.
Tinkamas fizinio krūvio reguliavi¬mas lemia mokinių sveikatą. Maži fiziniai krūviai gali būti neefektyvūs, labai dideli - pakenkti mokinių sveikatai. Todėl, atsižvelgiant į pamokos uždavinius, reikia siekti optimalaus fizinio krūvio.
Optimalus fizinis krūvis – tai organizmui tam tikra „sveikatos dozė“, kuri tobulina motoriką, fizinę ir psichinę žmogaus prigimtį.
Kiekvieno vaiko fizinis pajėgumas yra skirtingas, todėl ir fizinį krūvį reikia griežtai normuoti atsižvelgiant į kiekvieno vaiko sveikatą, savijautą ir fizines galias.
Taigi fiziniame aktyvume, o ypač sveikatą stiprinančiame fiziniame aktyvume, labai svarbus fizinio aktyvumo dažnis trukmė ir intensyvumas.


Turinys

  • Įvadas3
  • 1. Fizinio aktyvumo dažnis4
  • 2. Fizinio aktyvumo trukmė5
  • 3. Fizinio aktyvumo intensyvumas6
  • 4. Fizinio krūvio reguliavimas pedagoginėje praktikoje 8 Išvados9
  • Literatūra10

Reziumė

Autorius
kaktusele
Tipas
Referatas
Dalykas
Sportas
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 16, 2014
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

Fizinis aktyvumas

Sportas Prezentacija laurrut
Darbo tikslas: išanalizuoti savo fizinio aktyvumo lygį. Darbo uždaviniai: Išanalizuoti mokslinę literatūrą, išanalizuoti savo fizinį aktyvumą

Plaukimas ir fizinis aktyvumas vandenyje

Sportas Konspektas virpšaitė
Plaukimas – aktyvus arba pasyvus judėjimas vandenyje. Sportinio plaukimo tikslas – kuo greičiau įveikti tam tikrą atstumą tam tikru plaukimo būdu. Plaukimas laikomas...

Plaukimas ir fizinis aktyvumas vandenyje

Sportas Konspektas 2016 m. raminta15
Plaukimas – aktyvus arba pasyvus judėjimas vandenyje. Sportinio plaukimo tikslas – kuo greičiau įveikti tam tikrą atstumą tam tikru plaukimo būdu. Plaukimas laikomas...