Vilniaus tardymo izoliatoriaus vykdomos programos bausmių sistema: 2012-2013 m. analizė

13 psl. / žod.

Ištrauka

Lietuvoje yra nemažai biudžetinių įstaigų, kurios yra išlaikomas iš valstybės asignavimų bei kitų pajamų. Tai tokios įstaigos kaip mokyklos, ligoninės, poliklinikos, įvairūs departamentai, transporto, švietimo, sveikatos, ūkio. Tarp šių įstaigų yra ir įkalinimo, pataisos namai, kitaip vadinami tardymo izoliatoriais. Kalėjimas – pastatas arba jo dalis su izoliuotomis patalpomis nuteistiesiems laisvės atėmimu laikyti, bet kokioskalinimo patalpos.Lietuvoje atsirado LDK laikais. Kunigaikščių ir didikų pilyse buvo įrengiamos kalinimo vietos – dažniausiai bokštai ir požemiai. Kaliniai dažniausiai buvo grandinėmis prirakinti prie sienų. Už laikymą ir maitinimą iš kalinių buvo imamaskalinių mokestis. Lietuvoje šiuo metų yra apie 10 pataisos namų. Savo darbe ketinu aptarti Vilniaus tardymo izoliatoriaus veiklą ir vykdomą programą bausmių sistema. Darbo tikslas – išnagrinėti Vilniaus pataisos namų veiklą bei vykdomą programą bausmių sistema.Darbo uždaviniai:1. Pateikti Vilniaus tardymo izoliatoriaus istoriją;2. Apibūdinti Vilniaus tardymo izoliatoriaus veiklą;3. Išnagrinėti Vilniaus tardymo izoliatoriaus vykdomą programą bausmių sistema.Darbo metodai: įvairių informacijos šaltinių analizė, duomenų apdorojimas ir vertinimas, bendrų rezultatų grafinis vaizdavimas.Darbo struktūra: darbą sudaro trys skyriai: pirmajame aprašytas Vilniaus pataisos namų personalas, veiklos tikslas bei atliekamos funkcijos; antrajame skyriuje išanalizuota Vilniaus pataisos namų 2012 – 2013 m. veiklai skiriamų asignavimų dinamika ir struktūra; trečiajame skyriuje atlikta Vilniaus pataisos namų vykdomos programos „Bausmių sistema“ analizė.


Turinys

  • Lietuvoje yra nemažai biudžetinių įstaigų, kurios yra išlaikomas iš valstybės asignavimų bei kitų pajamų. Tai tokios įstaigos kaip mokyklos, ligoninės, poliklinikos, įvairūs departamentai, transporto, švietimo, sveikatos, ūkio. Tarp šių įstaigų yra ir įkalinimo, pataisos namai, kitaip vadinami tardymo izoliatoriais. Kalėjimas – pastatas arba jo dalis su izoliuotomis patalpomis nuteistiesiems laisvės atėmimu laikyti, bet kokioskalinimo patalpos.
  • Lietuvoje atsirado LDK laikais. Kunigaikščių ir didikų pilyse buvo įrengiamos kalinimo vietos – dažniausiai bokštai ir požemiai. Kaliniai dažniausiai buvo grandinėmis prirakinti prie sienų. Už laikymą ir maitinimą iš kalinių buvo imamaskalinių mokestis. Lietuvoje šiuo metų yra apie 10 pataisos namų. Savo darbe ketinu aptarti Vilniaus tardymo izoliatoriaus veiklą ir vykdomą programą bausmių sistema.
  • Darbo tikslas – išnagrinėti Vilniaus pataisos namų veiklą bei vykdomą programą bausmių sistema.
  • Darbo uždaviniai:
  • 1. Pateikti Vilniaus tardymo izoliatoriaus istoriją;
  • 2. Apibūdinti Vilniaus tardymo izoliatoriaus veiklą;
  • 3. Išnagrinėti Vilniaus tardymo izoliatoriaus vykdomą programą bausmių sistema.
  • Darbo metodai: įvairių informacijos šaltinių analizė, duomenų apdorojimas ir vertinimas, bendrų rezultatų grafinis vaizdavimas.
  • Darbo struktūra: darbą sudaro trys skyriai: pirmajame aprašytas Vilniaus pataisos namų personalas, veiklos tikslas bei atliekamos funkcijos; antrajame skyriuje išanalizuota Vilniaus pataisos namų 2012 – 2013 m. veiklai skiriamų asignavimų dinamika ir struktūra; trečiajame skyriuje atlikta Vilniaus pataisos namų vykdomos programos „Bausmių sistema“ analizė.

Reziumė

Autorius
ivonaa
Tipas
Referatas
Dalykas
Viešasis administravimas
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 25, 2014
Publikuotas
2013 m.
Apimtis
13 psl.

Susiję darbai

Vykdomosios valdžios valdymo institucijų sistema

Viešasis administravimas Referatas guoba
Vykdomoji valdžia tai institucijos, kurios įgyvendina valstybinę valdžią vykdydamos įstatymus ir kitus teisės aktus. Ji yra neatsiejama nuo įstatymų leidžiamosios ir teisminės valdžios,...

Aplinkosaugos vadybos sistemos teorinė analizė

Viešasis administravimas Konspektas 2016 m. rasa13
Aplinkos apsaugos politika yra pagrindinė aplinkos apsaugos sistemos dalis, nurodanti būdus, kuriais įmonė vadovaujasi aplinkosauginėje veikloje. Aplinkos apsaugos politika apibrėžia bendrąją įmonės veiklos...