Gimdos kaklelio vėžys

5 psl. / 1028 žod.

Ištrauka

Gimdos kaklelio vėžys – tai vienas iš dažniausių 30-65 metų amžiaus moterų susirgimų Lietuvoje. Diagnozuojamas įvairiose susirgimo stadijose, bet dažniausiai, kai išgyti jau nebėra galimybių.Gimdos kaklelio vėžio galima išvengti. Kol gimdos kaklelio ląstelės tampa vėžinės, praeina ne vienas mėnuo ir net ne vieneri metai. Gali praeiti dešimtys metų. Kuo anksčiau bus nustatyti iki vėžiniai pakitimai ląstelėse, tuo lengviau ir greičiau galima bus įveikti šį susirgimą.
Pasaulyje gimdos kaklelio vėžys yra antrasis, o Lietuvoje ketvirtasis pagal dažnumą moterų vėžys. Kasmet pasaulyje diagnozuojama apie 450 000 naujųjų gimdos kaklelio vėžio atvejų.
Gimdos kaklelio vėžio priežastis nėra visiškai aiški, tačiau jam atsirasti ypač svarbus yra žmogaus papilomos virusas (ŽPV). Nustatyta apie 150 ŽPV tipų, tačiau gimdos kaklelio vėžį dažniausia sukelia 16 ir 18 stereotipų virusai. Ypač reiktų atkreipti dėmesį moterims, kurios yra rizikos grupėje, t.y. moterys, kurias veikia vienas ar kitas faktorius.


Turinys

  • PSO sprendimo strategija ir su šia problema susieti dokumentai
  • ES dokumentai ir LR įstatymai reglamentuojantys problemos sprendimą
  • SWOT analizė

Reziumė

Autorius
donatak
Tipas
Referatas
Dalykas
Medicina
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 16, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
5 psl.

Susiję darbai

Kolorektalinis vėžys

Medicina Prezentacija libere
Kolorektalinis vėžysKolorektalinio vėžio molekuliniai mechanizmaiMikrosatelitų nestabilumo molekulinis mechanizmasMikrosatelitų nestabilumo klininė reikšmė:Prognozė;Atsakas į chemoterapija;Lynčo sindromo diagnostika.