Valdymo apskaitos informacijos rengimo sistema ir jos panaudojimas

21 psl. / 5018 žod.

Ištrauka

Vystantis ūkinei veiklai informacinė apskaitos sistema vis labiau pradėjo sąveikauti su ūkinės (ne finansinės informacijos sistema), ko pasekoje atsirado nauja apskaitos rūšis – valdymo apskaita. Ši apskaita yra orientuota į konkrečios įmonės ūkinės-komercinės veiklos ypatybes ir jos pateikiamos informacijos rūšis ir greitis priklauso jau ne nuo valstybės, bet nuo pačios įmonės norų. Todėl kiekvienam geram vadybininkui, o ypač mums būsimiems vadybininkams, svarbu suprasti valdymo apskaitos svarbą priimant vadybinius sprenimus, siekiant, kad įmonė dirbtų pelningai ir nuolat augtų.

Darbo tikslas - susipažinti su įmonių valdymo informacinėmis sitemomis, jų įtaka valdymo apskaitos sistemai, jos panaudojimu bei trūkumais. Darbe taip pat yra pateiksiu finansinės ir valdymo apskaitos palyginimą, kuris leidžia geriau suprasti šių apskaitų skirtumus ir savybes, trukumus bei privalumus.

Pirmoje dalyje aptariama valdymo ir finansinės apskaitos rūšių palyginimai. Antroji dalis yra skirta valdymo informacijai, jos rinkimui bei valdymo informacinės sitemos kūrimui. Trečiojoje dalyje apibendrinama iš kur yra renkama informacija bei kokią įtaką daro ne tik įmonei, bet ir aplinkiniams. Ketvirta dalis pateikia valdymo apskaitos informacijos panaudojimo aspektus įmonėje bei priimant sprendimus. Penktoji dalis yra skirta valdymo apskaitos trūkumams bei problemoms išryškinti.


Turinys

  • Įvadas3
  • 1. Finansinė ir menedžmento apskaita4
  • 2. Valdymo informacinės sistemos9
  • 3. Informacijos šaltiniai ir jų įtaka12
  • 4. Valdymo apskaitos panaudojimas16
  • 5. Valdymo apskaitos problemos18
  • Išvados21
  • Literatūra22

Reziumė

Autorius
detema
Tipas
Referatas
Dalykas
Apskaita
Kaina
€3.06
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 1, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
21 psl.

Susiję darbai

De jure apskaitos harmonizavimo vertinimas Japonijoje

Apskaita Tyrimas 2012 m. maiguolida
Aktualumas ir problematika. Per pastaruosius du dešimtmečius pasaulyje susiformavo ir sparčiai vystosi globalizacijos procesas, apimantis įvairias sritis. Siekiant vienodai suvokti ir interpretuoti skirtingų...