Šunų eksterjero vertinimo ypatumai Lietuvoje ir Pasaulyje

20 psl. / 4976 žod.

Ištrauka

Eksterjeras - tai šuns išvaizda, bendra išorės forma ir pavienių kūno dalių ypatybės, būdingos veislei ar lyčiai. Eksterjeras labai svarbus atrenkant pagal paskirtį ir veislinius šunis. Eksterjero pagalba nustatomas konstitucijos tipas, sveikatingumas, šuns stiprumas ir jo tinkamumas įvairioms tarnyboms. Pavyzdžiui kurtas gali greitai bėgti, nes turi siaurą kūną, ilgas kojas, lengvą ir siaurą galvą, o Kaukazo aviganis, pasižymi plačiu kūnu, stambiais kaulais, didele galva su stipriais žandikauliais, sugeba saugoti bandą, ginti ją nuo plėšrūnų. Dar labiau prisitaikęs Taksas - turi ilgą, lankstų ir stiprų kūną bei trumpas, stiprias kojas. Dėl to per medžioklę gali lengvai ir greitai įlįsti į urvą. Skiriasi patinų ir patelių eksterjeras. Todėl į eksterjerą atsižvelgiama nustatant veislę, lytį, ir amžiaus ypatybes.

Daugelyje šalių veikia kinologų draugijos priklausančios Federation Cynologigue Internationale (FCI) (išvertus iš anglų kalbos "Tarptautiniai kinologų federacija"). FCI patvirtino daugiau kaip 400 šunų veislių. Visos veislės suskirstytos į 10 grupių. FCI tvirtina naujus, bei papildo priimtus veislių standartus, kurie privalomi tarptautinėse parodose. Pradinis šunų parodų tikslas buvo suteikti jų augintojams galimybę palyginti savo šunis su kitų augintojų šunimis. Dabartinių šunų parodų tikslas įvertinti veislinių šunų eksterjerą, atrinkti šunis veislininkystei, esant galimybei, parinkti poras.


Turinys

  • Įvadas3
  • Šuns eksterjero vertinimo būdai4
  • Šuns kūno dalys ir jų apibūdinimas5
  • Galvos eksterjeras5
  • Liemens eksterjetas8
  • Galūnių eksterjeras10
  • Šuns kailis ir jo ypatybės12
  • Šunų parodos14
  • Vokiečių aviganio standartas15
  • Literatūra20

Reziumė

Autorius
lawrute
Tipas
Referatas
Dalykas
Veterinarija
Kaina
€3.06
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 27, 2015
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
20 psl.

Susiję darbai

Šunų odos bakteriniai ir grybiniai susirgimai

Veterinarija Referatas ginte
Bakterinės odos infekcijos yra dažniausiai pasitaikantys šunų susirgimai. Jie varijuoja nuo lengvų trumpalaikių odos paviršiaus pažeidimų, iki gilių infekcijų, kurios gali būti atsparios...

Šunų demodekozė

Veterinarija Kursinis darbas ginte
Parazitologija – mokslas, nagrinėjantis žmonių, gyvūnų ir augalų parazitų vystimąsi, jų sukeliamas ligas ir priemones joms gydyti. Parazitai – tai tokie organizmai, kurie...

Gyvūnų gerovės vertinimas

Veterinarija Prezentacija 2015 m. offduty
Remiantis pagrindiniais gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymais įvertinti naminių gyvūnų laikymo sąlygas. Vertinti du skirtingomis sąlygomis laikomi šunys.