Ciklamatai. Maisto toksikologija

9 psl. / 1595 žod.

Ištrauka

Ciklamatai pasižymi labai mažu ūmiu toksiškumu. Tačiau bakterijos storojoje žanoje sufermentuoja metabolitą cikloheksilaminą, kuris sukelia sėklidžių atrofiją įvairioms gyvūnų rūšims. Cikloheksilaminas gali susidaryti iš nesuabsorbuotų ciklamatų, dėl žarnyno mikrofloros veiklos. Leistina paros norma 0 – 7 mg/kg kūno svoriui, pagrįsta žiurkėms pasireiškusia sėklidžių atrofija dėl susidariusio cikloheksilamino.

Kritinis veiksnys leistinos paros normos nustatyme buvo ciklamatų virsmo į cikloheksilaminus lygis virškinamajame trakte. Nustatant leistiną paros normą buvo atsižvelgta į tai, kad 37 % ciklamatų organizme buvo absorbuoti, o ne metabolizuojami.

63 % nebuvo absorbuoti ir yra manona, kad 30 % šio neabsorbuoto ciklamato buvo paversta į cikloheksilaminą (bendras pasisąvinimo koeficientas 18,9 %).

Daugelyje mitybos poveikio įvertinimų, buvo daroma prielaida, kad ciklamatų kiekis, esantis maisto produktuose, yra didesnis nei leistina naudoti teisės aktuose, ar kurį deklaruoja gamintojai. Daugeliu atveju naudojamas kiekis buvo artimas didžiausiam lygiui.


Turinys

  • Contents
  • Ciklamo rūgštis ir jos natrio bei kalcio druskos (E952)2
  • Ciklamato sintezė iš cikloheksilamino2
  • Literatūros apžvalgosų analizuojamas4
  • Literatūra9

Reziumė

Autorius
viosat
Tipas
Referatas
Dalykas
Maisto technologija
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lie 28, 2015
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
9 psl.

Susiję darbai

Naujų maisto produktų kūrimas

Maisto technologija Kursinis darbas 2011 m. viosat
Naujų maisto produktų kursinis darbas, kuriame aprašomas tradicinių lietuvių patiekalo kūrimas, aptariamos juslinės savybės

BOILERIS. Maisto pramonės technologija

Maisto technologija Referatas 2010 m. rasa13
Šiame darbe pasirinkome vandens tinklų šildytuvą, kuris dažniausiai vadinamas BOILERIU. Boileriais dažniausiai garu šildomas vanduo, kuris tiekiamas vartotojams patalpoms šildyti ir buities poreikiams.