Trikampiais sprendimo galimybės MAPLE sistema

10 psl. / 775 žod.

Ištrauka

Geometrija- svarbi matematikos mokymosi sritis ir svarbus aplinkos aprašymo įrankis. Geometrija – viena iš seniausių matematikos mokslo šakų, kurios pagalba galime spręsti problemas susijusias su erdvės savybėmis, įvairių geometrinių kūnų forma, dydžiu, jų tarpusavio padėtimi. Ji glaudžiai susijusi su braižyba ir kita kūrybine veikla, kuri teikia galimybių bandymams ir tyrinėjimams.

Sprendžiant geometrijos uždavinius dažnai susiduriama su uždaviniais, kuriuose reikia apskaičiuoti geometrinių figūrų plotą, perimetrą, kraštines, pusiaukampines, pusiaukraštines, tūrį, aukštines ir kita. Žinoma, galime sutikti tokių uždavinių kada surasti ieškoti figūrų ar plokštumos kreivių padėčių koordinačių plokštumoje, jų tarpusavio santykių.

Norėdami išspręsti šias užduotis, galime pasinaudoti matematikos kompiuterine sistema MAPLE, kuri mums suteikia galimybę ne tik greičiau įveikti uždavinį, gauti reikiamus atsakymus, bet ir pamatyti geometrinius vaizdus, įvairius pavyzdžius, leidžiančius įsitikinti pasirinkto sprendimo teisingumu.

Sistemoje MAPLE 6 yra specialūs paketai geometrijos uždaviniams spręsti: geometry, geom3d. Kitose MAPLE versijose taip pat yra paketų spręsti geometrijos uždaviniams skiriasi tik jų pavadinimai, o sprendimo algoritmai ir funkcijos praktiškai tos pačios.

Euklidinės geometrijos dvimačiams uždaviniams spręsti naudojamas paketas geometry.

Sistema MAPLE labai palengvina ir supaprastina daugelio matematinių uždavinių išsprendimą, matematikai, ar kitų sričių specialistai, susiduriantys su ja, gali daug greičiau gauti reikiamą rezultatą, nebereikia vargti atlikinėjant ilgus ir sudėtingus skaičiavimus, beveik viską už mus atlieka į kompiuterį įvestos programos. Tačiau turime nepamiršti, kad kompiuteris gali atlikti tik mechaninius skaičiavimus, o visas mąstymo procesas vis dar lieka mūsų, nurodančių kompiuteriu ką daryti, galioje. Turime išmokti komandas rašyti tiksliai ir aiškiai, neapsunkinti nereikalingais skaičiavimais, o svarbiausia mokėti pasiimti tinkamą atsakymą, ir patikrinti ar jis teisingas.


Turinys

  • Įvadas3
  • Trumpai apie MAPLE4
  • Paketas geometry5
  • Uždaviniai su trikampiais6
  • Uždavinių su trikampiais sprendimo pavyzdžiai MAPLE sistema7
  • 1 uždavinys.7
  • 2 uždavinys.8
  • Išvados10

Reziumė

Autorius
mažulėlis
Tipas
Referatas
Dalykas
Informatika
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Spa 2, 2015
Publikuotas
2013 m.
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

Įsilaužimų aptikimo sistema

Informatika Referatas 2012 m. meduolis
Didėjant interneto paklausai vartotojų tarpe, atsiranda daugiau ir įsilaužėlų į įvairias sistemas. Kadangi internetu platinami ne tik vieši, bet skelbiami privatūs duomenys –...

Turinio valdymo sistemos

Informatika Prezentacija nast.
TVS – trumpai Kuom naudinga TVS? TVS privalumai TVS trūkumai TVS tipai TVS pasirinkimas MM – TVS

Bendros paskirties mikroprocesorinė sistema (MPS)

Informatika Laboratorinis darbas smygolas
Užduotis: Suprojektuokite MPS, kurios sudėtyje yra nurodyto dydžio programų ir duomenų atmintis, įvedimo/išvedimo registrai, programuojamas įtaisas, analoginio signalo įvedimo/išvedimo keitikliai. Sudarykite principinę schemą,...

Paieškos sistemos ir jų rezultatai internete

Informatika Referatas 2015 m. lavex123
Tyrimo tikslas yra ištirti, kurios informacijos paieškos sistemos internete yra populiariausios Lietuvoje ir geriausiai patenkina vartotojų lūkesčius. Darbe trūksta tik diagramų atliktos apklausos...