Suomijos užsienio politika1938-1939m.

9 psl. / 1422 žod.

Ištrauka

Tarpukario Suomija buvo suvereni valstybė Antrojo pasaulinio karo išvakarėse patekusi į labai sunkią padėtį. Nebūdama tokia galinga kaip kitos kaimyninės ar vakarų valstybės, Suomija sėkmingai laviravo užsienio politikoje, stengėsi išlaikyti savo neutralitetą, neįkliūti į Sovietų Sąjungos spendžiamas pinkles. Tačiau jau 1939-ųjų spalį Suomijai atmetus Sovietų Sąjungos reikalavimus (karinių bazių įtvirtinimą teritorijoje), lapkričio 30-ąją įsiveržta į Suomijos teritoriją.

Šio rašinio tikslas – visų pirma išsiaiškinti kaip Suomija ruošėsi karui, kokie veiksmai ir pastangos buvo įdėtos tam, kad būtų apsaugotas neutralumas. Taip pat išsiaiškinti Suomijos ir vakarų valstybių bei Sovietų Sąjungos santykius.

Tyrimo uždaviniai – pirmojoje dalyje aptarti Suomijos neutraliteto ir gynybos politiką. Antrojoje dalyje bus aprašomi Suomijos santykiai su vakarų valstybėmis ir trečiojoje – santykiai su Sovietų Sąjunga.


Turinys

  • Įvadas3
  • Suomijos neutraliteto ir gynybos politika4
  • Suomijos santykiai su vakarų valstybėmis5
  • Suomijos santykiai su Sovietų Sąjunga6
  • Išvados8
  • Literatūros sąrašas9

Reziumė

Autorius
humanitarian
Tipas
Referatas
Dalykas
Politologija
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 22, 2015
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
9 psl.

Susiję darbai

Suomijos ir Urugvajaus lyginamoji analizė

Politologija Referatas 2013 m. ewana
Šių dienų globaliame pasaulyje, kuriame tiek politiniai, tiek ekonominiai valstybių sprendimai yra daugiau ar mažiau susiję tarpusavyje, labai svarbu suprasti, kokią įtaką turi...

Lenkijos užsienio politika 2010-2014 metais

Politologija Referatas 2014 m. bluett
Lenkijos Respublika yra Vidurio Europos valstybė. Ši gana didelė teritorijos ir gyventojų skaičiaus atžvilgiu Lietuvos kaimynė turi gilią istorinę praeitį, nuo seno persipinančią...