Jaunimo problematika Lietuvoje

11 psl. / 3309 žod.

Ištrauka

Turbūt ne viena karta ir jau nuo senovės vis sakoma, kad tai ta karta ir jos problemos, o tai ta karta ir jos buvo tokios problemos. Kartų problemos jų skirtumai ir dėl skirtumų susijusios problemos, kartų nesusišnekėjimas vis minimi ir vis atsiranda, nes kiekviena nauja karta, tai kažkas naujo, kiekviena karta atsineša kažką savo ir senoji karta jų jau nebesupranta ir viskas taip ir eina iš kartos į kartą.
Jeigu imtume dabartinę jaunąją kartą, arba jaunimą tai pastebėtume, kad labai didelę įtaką šiai kartai turi technologijos, vien dėl jų skirtumas tarp kartų padidėja, o tuo pačiu atsiranda ir naujos problemos. Kuo sparčiau gyvename, kuo sparčiau žengia į priekį technologijos, tuo didesnis skirtumas tarp kartų ir tuo pačiu atsiranda naujų problemų toje kartoje, nes kiekviena naujovė įneša tiek savo privalumus, tiek ir trūkumus į mūsų gyvenimą ir sukuria tam tikrą ne tik teigiamą, bet ir neigiamą aplinką.
Pasaulis pasikeitė labai ryškiai ir dar vidurinioji karta net nesvajojusi apie mobilius telefonus ir kompiuterius, dabar tai laiko kasdienybę ir neatsiejamu darbo įrankiu, tačiau viskas žengia į priekį ir ne visi spėja, imlesnė jaunoji karta daug greičiau perima visas naujoves, tik ar viskas ką jie gauna yra gerai? Kokios šiuolaikinio jaunimo vertybės ir kas jas formuoja? Ar tikrai kompiuteris, internertas, žiniasklaida teigiamai veikia jaunimą ir teisinga linkme padeda formuoti jo vertybes? .... kažin. Jau 2007 metais Rasa Kubilickaitė straipsnyje „Atvirai apie šiuolaikines jaunimo vertybes“ rašė: -„ Taigi eina amžiai, civilizacija žengia į priekį, keičiasi ir jaunimo vertybės. Nebe jausmai, o šaltas protas valdo jaunąją kartą. Masinės informacinės priemonės, pinigai pakeičia nuoširdžią draugystę, o svaigalai bei pasilinksminimai „apvalo“ sielą, nuramina sąžinę ir padeda gyventi be meilės. Tokia yra tikrovė. Žiauri, bet tikrovė.“ [2] Kažin ar nuo to laiko kas pasikeitė, turbūt niekas, ir toliau jaunimas semiasi išminties iš prieinamiausių ir didžiausią įtaką darančių „dorovės ir kultūros“ šaltinių, todėl tema labai aktuali buvo prieš 4 metų labai aktuali išlieka ir dabar. Todėl šio darbo tikslas ir yra išanalizuoti žiniasklaidos, kompiuterios ir interneto problematiką jaunimo tarpe.
Darbo uždaviniai:
1. išanalizuoti jaunimo problematiką Lietuvoje
2. pateikti žiniasklaidos problematikos jaunimo tarpe apžvalgą
3. pateikti interneto problematikos jaunimo tarpe apžvalgą


Turinys

  • Įvadas1
  • 1. Jaunimo problematika Lietuvoje2
  • 2. Žiniasklaidos problematika jaunimo tarpe4
  • 3. Interneto problematika jaunimo tarpe7
  • Išvados9
  • Literatūros sąrašas10

Reziumė

Autorius
donatak
Tipas
Referatas
Dalykas
Sociologija
Kaina
€2.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 20, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
11 psl.

Susiję darbai

Lietuvos jaunimo pasitenkimas gyvenimo lygiu

Sociologija Tyrimas 2016 m. jovitakotryna
Andriaus Gintalo moksliniame darbe Metodologijos ir metodo samprata tyrimo metodologija apibrėžiama kaip mokslas apie veiklos organizavimą. Tokia definicija išskiria ir metodologijos dalyką –...

Protų nutekėjimo problematika

Sociologija Referatas 2016 m. salvete
Globalizacija ir laisvas tiek rinkos, tiek individų judėjimas teikia ne tik neribotas galimybes, bet ir prisideda prie naujų iššūkių atsiradimo. Bene vienas ryškiausių...