Europos šalių ekonominės problemos ir jų sprendimas

12 psl. / 1874 žod.

Ištrauka

Europos sąjunga – tai dvidešimt aštuonių valstybių ekonominė bei politinė bendrija. Jos tikslas yra sukurti kuo glaudesnę Europos tautų sąjungą, kurioje sprendimai yra priimami kuo arčiau piliečio. Devyniolikoje ES šalių galioja viena stipriausių valiutų pasaulyje – Euras. Bendras Europos sąjungos gyventojų skaičius siekia 508 mln. žmonių. Tai yra daugiau nei dviejų pasaulio galiūnių JAV (318mln.) bei Rusijos (143mln.) kartu sudėjus. ES turi daug funkcijų, iš kurių svarbiausios yra bendros rinkos bei žemės ūkio politikos palaikymas. Valstybės narės yra įsteigusios bendras institucijas, kurioms perduoda dalį savo nepriklausomybės, kad tam tikri bendrų interesų klausimai galėtų būti sprendžiami Europos lygmeniu.

Šio referato pagrindinis tikslas yra apžvelgti Europos Sąjungos šalių svarbiausias ekonomines problemas – didelis nedarbo lygis, valstybių narių įsiskolinimas, neigiama pabėgelių įtaka valstybių biudžetui. Taip pat bus pateikti galimi sprendimo būdai šioms problemoms sumažinti.

Uždaviniai:

  1. Pateikti informaciją apie Europos Sąjungos šalių nedarbo lygį pastaraisiais metais, pristatyti ateities prognozes bei suformuluoti galimus sprendimo būdus jam sumažinti.
  2. Pateikti informaciją apie Europos Sąjungos šalių įsiskolinimą, pristatyti ateities prognozes bei suformuluoti galimus sprendimo būdus skoloms sumažinti.
  3. Pateikti naujausią informaciją apie pabėgelių srautus Europos sąjungos šalyse, kiek tai paveiks Europos Sąjungos BVP bei pačias šalis. Taip pat pristatyti ateities prognozes.

Turinys

  • 1. Įvadas3
  • 2. Europos Sąjungos ekonomika4
  • 3. Europos sąjungos ekonomikos problemos6
  • 3.1 Nedarbo lygis6
  • 3.2 Įsiskolinimas8
  • 3.3 Pabėgelių srautai9
  • 4. Išvados11
  • 5. Naudota literatūra ir šaltiniai12

Reziumė

Autorius
matas.batas
Tipas
Referatas
Dalykas
Ekonomika
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 22, 2016
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
12 psl.

Susiję darbai

JAV ekonomikos problemos ir jų sprendimas

Ekonomika Referatas 2015 m. matas.batas
Pasaulio rinka kasmet pateikia įvairiausių netikėtumų, todėl norint suprasti atskiros valstybės ekonominę situaciją, visgi derėtų apžvelgti pasaulinius pokyčius ir susipažinti su ekonomine situacija...

Rusijos ekonomikos problemos ir jų sprendimas

Ekonomika Referatas 2015 m. matas.batas
Rusija – tai šalis, kuri kiekvienam lietuviui yra gerai pažįstama pasaulio valstybė, nes buvome SSRS sudėtyje. Vieni turi geresnių, o kiti blogesnių prisiminimų....