Prekės ženklo "Michael Kors" valdymo sprendimai

23 psl. / 6139 žod.

Ištrauka

Michael David Kors – realybės šou “Runway” žvaigždė, modelis, žymus amerikiečių mados dizaineris. Mados kūrėjo karjerą Michael Kors pradėjo būdamas 19 metų, ir daugiau nei 30 metų kuria savo gerbėjams – jauniems ir vyresnio amžiaus, turtingiems ir neturtingiems. Šiandien prekės ženklas Michael Kors apima ne tik drabužių kolekcijas, bet ir akinius, laikrodžius, rankines, batus ir parfumeriją [1].

Ankstyvasis gyvenimas. Žymusis dizaineris vardu Karl Anderson Jr. gimė 1959 m. rugpjūčio 9 d., Long Island, Niujorke. Jaunystėje vaikinas dirbo reklamos modeliu, nacionalinėms kompanijoms, gaminančius produktus kaip tualetinis popierius ar javus Lucky Charms. Kai Karl Anderson Jr. buvo 5 metai, jo tėvai išsisyrė, ir mama ištekėjo už žymaus verslininko Bill Kors. Po šios santuokos vaikui buvo suteiktas naujas vardas bei nauja pavardė – Michael David Kors. 1970 m. jaunasis dizaineris persikraustė iš Niujorko priemiesčio Merko į Niujorko centrą, kuri čia pradėjo studijas mados technologijų institute, tačiau po dviejų semestrų iškrito. 1978 m. Kors išvyko dirbti į butiką Prancuzijoje, kur jam leido projektuoti savo pirmąją mados kolekciją. Ši kolekcija susilaukė pripažinimo, kur jaunajam dizaineriui atsivėrė keliai pradėti kurti savo mados liniją. Pirmoji moters drabužių kolekcija pasirodė 1981 m. ir buvo išleista į prekybą universalinėse parduotuvėse Bergdorf Goodman ir Saks Fifth Avenue.

Mados dizainerio sėkmė. Jaunasis dizaineris (1 pav.) keliavo po JAV įvairius privačius mados namus, ir buvo pagarsėjęs kaip “magistralinių šou” atstovas. Kai jam sukako 23 metai, jis buvo įsitikinęs, kad patrauks dėmesį žymios mados redaktorės Anna Wintour (tada New York žurnalo, o dabar Vogue redaktorė), kad ši peržiūrėtų jo kurtą kolekciją. Pirmas kolekcijos viešinimas nuosavame bute ant savo lovos, tapo kukli karjeros pradžia. Netrukus, jis patraukė įžymių gerbėjų kaip Barbara Warters simpatiją ir uždirbo apdovanojimus už savo dizainą. 1990 m. prekės ženklas patyrė nesėkmę ir bankrutavo. Pagaliau, atsistojęs ant kojų, sukūrė pigesnę mados liniją, pavadinimu Kors Michael Kors.

1997 m. Michael Kors tapo kūrybos direktoriumi mados namuose Celine, šio darbo pasekoje, jis nusprendė toliau tęsti kūrybinę veiklą ir pradėjo plėsti vyriškų drabužių, aksesuarų ir kvepalų linijas. 2003 m. nominuotas metų prestižišiausių vyriškų drabužių dizaineriu.

Televizijos projektas “Runway”. 2004 m. Kors buvo paprašytas teisėjauti televizijos realybės šou “Runway” projekte. Šio realybės šou premjera įvyko 2004 m. gruodžio 1d., kur iškart tapo ne tik fanų bet ir kritikų hitu. 2012 m. Kors pranešė pasitraukiantis iš šio projekto, kuris buvo nominuotas keletai “Emmy” apdovanojimų bei nestokojo pagyrimų.

Kompanija. Michael Kors kompanija viena labiausiai kylančių ir viena perspektyviausių kompanijų visame pasaulyje. Dizainerio vizija – derinti stilingą eleganciją su sportiniu prieskoniu. Nuo pat kompanijos įkūrimo, dizaineris pristato prabangias laisvalaikiui skirtas kolekcijas, kurias papildo ypatingai plačios aksesuarų bei batų linijos. Šiandien dizainerio parduotuvių tinklas aprėpia net 74 šalis, ir yra valdomos trys linijos: Michael Kors, MICHAEL Michael Kors, KORS Michael Kors.

MICHAEL Michael Kors (2 pav.). Šis vardas įkurtas 2004 m. Tai Michael Kors antrinė linija, puikiai papildanti pirminę [3].


Turinys

  • TURINYS2
  • ĮVADAS3
  • 1. PREKĖS ŽENKLO Michael Kors SITUACIJOS ANALIZĖ3
  • 1.1. Trumpas prekės ženklo Michael Kors pristatymas3
  • 1.2. Prekės ženklo Michael Kors elementų analizė4
  • 1.3 Michael Kors prekės ženklo situacijos rinkoje analizė5
  • 1.3.1 Vartotojų analizė5
  • 1.3.2 Konkurentų analizė7
  • 1.3.3 Pozicionavimo strategija8
  • 1.3.4 Prekės ženklo pardavimo apimčių dinamika8
  • 1.4. Michael Kors prekės ženklo marketingo komplekso (4 P’s) sprendimai8
  • 1.5. Prekės ženklo Michael Kors stipriųjų ir silpnųjų pusių analizė13
  • 2. EMPIRINIS PREKĖS ŽENKLO MICHAEL KORS TYRIMAS15
  • 2.1. Empirinio tyrimo procesas15
  • 2.1.1. Pasiruošimas empirinio tyrimo procesui15
  • 2.1.2. Tyrimo proceso organizavimas16
  • 2.1.3. Empirinis duomenų rinkimas16
  • 2.1.4. Empirinio tyrimo rezultatų apibendrinimas20
  • 3. SIŪLOMI PREKĖS ŽENKLO MICHAEL KORS STIPRINIMO SPRENDIMAI20
  • IŠVADOS21
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS22

Reziumė

Autorius
vienintele
Tipas
Referatas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€3.32
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 6, 2016
Publikuotas
2014 m.
Apimtis
23 psl.

Susiję darbai

Prekės „Odinės kojinės“ marketingo sprendimai

Vadyba Referatas alyncikas
Viena aktualiausių šių dienų problemų yra mokėti suderinti naujoves, savo įvaizdžio išskirtinumą bei ekologiškumą, nes naudotis ekologiškomis prekėmis tapo tarsi prestižas. „Odinės kojinės“...

Prekės ženklo įtakos pirkimo procese tyrimas

Vadyba Diplominis darbas 2007 m. dainudis
Diplominis darbas ir analize apie prekinio ženklo svarba, sėkmę, įtakas pirkimo procesams. Kad įmonė užimtų solidžią vietą konkurencingoje rinkoje, jos prekėms būtinas aukštos...

Žalgirio prekinio ženklo analizė

Vadyba Prezentacija 2019 m. Bembis
Pristatymas apie ,,Žalgirio'' prekinio ženklo analizę: logotipo analizė, vertybių analizė, paslaugų, produktų, internetinio puslapio ir socialinių tinklų analizė.

Prekinio ženklo strategija

Vadyba Prezentacija 2020 m. Bembis
Prekės ženklas ,,Trintis po namus‘‘ analinė ir strategijos sudarymas ir komunikacijos krypčių nustatymo prezentacinis darbas. Pagrindinis tikslas, kuriant socialinių tinklų strategiją šiam prekės...