Krizinių situacijų valdymas AB "Lietuvos geležinkeliai"

9 psl. / 1724 žod.

Ištrauka

Šiuolaikinėje organizacijos yra priverstos taikytis prie dinamiškų ir neretai komplikuotų aplinkos pokyčių. Didėjant konkurencija verčia įmonės keisti ne tik teikiamų paslaugų spektrą ar kokybę, bet ir vidinę organizacijos struktūrą.

Šiuolaikinėje visuomenėje transporto svarba neabejotina. Šiandiena neįsivaizduojame savo gyvenimo be pervežimų paslaugų. Įsivaizduokime, kad visas transportas sustoja dienai arba keliolikai valandų. Tuomet nesunku įsivaizduoti, kas atsitiktų su kitomis ūkio šakomis. Transportas − tarsi kraujagyslė žmogaus kūne, joms užsikimšus nutrūksta gyvybė. Ūkyje sustoja gamyba, nutrūksta prekybos santykiai, sutrinka paslaugu sfera.

Nagrinėjama organizacija AB ,,Lietuvos geležinkeliai” Lietuvos Respublikos transporto įmonė. Pasirinkau šią organizaciją norėdama išnagrinėti krizinių situacijų valdymą. Rašto darbe, analizuojama krizinės situacijos analize įmonėje, kuri padeda atskleisti organizacijos stabilumą. Atskleisti organizacijos veiklą, išnagrinėti krizines vystymosi stadijas, tikimybės stadiją.

Šiuolaikiniame gyvenime daugelis organizacijų vis dažniau susiduria su ekstremaliomis situacijomis, sudėtingomis problemomis, kurioms suvaldyti ir išspręsti prireikia netradicinės organizacinės struktūros. Šiuolaikinėms organizacijoms tampa vis svarbiau plėtoti krizinių situacijų valdymą.

Darbo objektas - AB “Lietuvos geležinkeliai”

Darbo tikslas - Išnagrinėti AB “Lietuvos geležinkeliai” krizinę situaciją.

Darbo uždaviniai:

1. Apžvelgti AB “Lietuvos geležinkeliai” veiklą.

2. Išanalizuoti AB “Lietuvos geležinkeliai” krizinę situaciją.

3. Išanalizuoti AB “Lietuvos geležinkeliai” krizės tikimybę.

Tyrimo metodika. Pagrindiniai metodiniai principai, kuriais grindžiamas darbas, yra šie: mokslinės literatūros, apibendrinimo bei interpretacijos metodas.

Darbo struktūra. Darbą sudaro įvadas ir 5 skyriai. Darbo pabaigoje suformuotos

išvados. Literatūros sąrašas iš šaltinių. Darbo apimtis - lapai be priedų.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. AB ,,LIETUVOS GELEŽINKELIAI” VEIKLOS APIBŪDINIMAS4
  • 2. ORGANIZACIJOJE ĮVYKUSI KRIZINĖ SITUACIJA4
  • 3. CIV6
  • 4. TIKIMYBĖS NUSTATYMAS7
  • 5. KRIZĖS VYSTIMOSI STADIJOS7
  • IŠVADOS9
  • LITERATŪRA10

Reziumė

Autorius
spardavimai
Tipas
Referatas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 14, 2016
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
9 psl.

Susiję darbai

Konfliktų valdymas

Vadyba Referatas 2015 m. pupsiene
Temos aktualumas. Kiekvienas žmogus turi savąjį požiūrį į tai, kaip ir kodėl jo gyvenime atsiranda konfliktai, kodėl žmonės renkasi skirtingus būdus konfliktams spręsti....

Ekologinių produktų rinkos Lietuvoje valdymas

Vadyba Diplominis darbas 2016 m. ilovecats
Bakalauro baigiamasis darbas apie ekologinių produktų rinką Lietuvoje. Darbe yra daug lentelių, paveikslėlių. Darbas parašytas taisyklingai, įdomiai, meniškai, bet kartu ir racionaliai, plačiai....

Tarptautinio verslo pletra ir strateginis valdymas

Vadyba Prezentacija 2020 m. kamrep117
Darbo tikslas – išanalizuoti tarptautinio verslo plėtros galimybes, vadovaujantis valdymo principais, atsispindinčias įmonės strategijoje. Uždaviniai: Išsiaiškinti tarptautinio verslo sampratą bei...