Pusiau struktūrizuotas interviu. Pokalbis su vaikų globos namų socialiniu darbuotoju

7 psl. / 1713 žod.

Ištrauka

Šalčininkų vaikų globos namus 1995 metais įkūrė Šalčininkų rajono savivaldybė. 2015 metų rudenį įstaiga šventė 20-ąjį jubiliejų. Per visus šiuos metus Vaikų globos namai išleido 140 auklėtinių. Daug iš jų surado naujas šeimas, kai kurie vaikai grįžo pas savo biologinius tėvus.

Šiuo metu čia gyvena 37 globotiniai: našlaičiai bei vaikai iš socialinės rizikos šeimų. Auklėjamų vaikų amžius yra nuo 3 iki 18 metų: vieni lanko vaikų darželius, kiti mokyklas, o kai kurie vaikai, baigę pagrindinio ugdymo programas, mokslus tęsia profesinėse mokyklose.

Globos namuose vaikai gyvena šeimynos pagrindu. Jie suskirstyti į 4 šeimynas po 8-10 vaikų. Visi gyvena taikiai, palaiko vienas kitą, padeda ruošti namų darbus, tvarkosi, turi savo nusistovėjusiais taisykles bei tradicijas.

Vaikų globos namai yra suremontuoti, vaikai turi savo miegamuosius, buities, namų darbų ruošos kambarius, įrengtos prausyklos bei dušai, sporto kambarys, informacinis centras. Daug lėšų įstaiga gauna iš Šalčininkų rajono savivaldybės biudžeto, taip pat padeda rėmėjai iš Lietuvos, Lenkijos, Vokietijos, Kanados, Australijos.

Šalčininkų vaikų globos namuose dirba 6 socialiniai darbuotojai, 10 padėjėjų, yra įsteigtas psichologo bei socialinio pedagogo etatas. Socialiniai darbuotojai dirba su vaikais, bendrauja su jais, rūpinasi, padeda ruošti pamokas, organizuoja laisvalaikio užsiėmimus, ugdo socialinius įgūdžius, paruošia vaikus savarankiškam gyvenimui, yra tarpininkais tarp vaiko ir kitų specialistų. Soc. darbuotojo padėjėjai nuolat bendradarbiauja su soc. darbuojais, atlieka įvairius buitinius darbus: aprūpina higienos reikmėmis, yra atsakingas už kambarių, šeimynos virtuvėlių tvarką, rūpinasi maisto kokybe, drabužių, patalynės švara, padeda vaikams ugdytis darbinius įgūdžius: siūti, plauti, skalbti, megzti, gaminti.


Reziumė

Autorius
lika05
Tipas
Referatas
Dalykas
Pedagogika
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 8, 2016
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
7 psl.

Susiję darbai