Ekosistemos samprata

17 psl. / 3848 žod.

Ištrauka

Temos aktualumas. Ekosistemos užimamoje teritorijoje augalai išsidėsto netolygiai. Šį netolygumą lemia abiotinių (šviesa, drėgmė, mikroreljefas, dirvožemio potencialus derlingumas) ir biotinių (skirtingų rūšių augalų tarpusavio sąveika) veiksnių poveikis, augalų dauginimosi būdas ir paplitimo intensyvumas. Augalų rūšinės sudėties ir tankio netolygumai ekosistemoje sudaro tam tikrą mozaiką, kurios mažiausią dalis yra vadinama parcele. Ežerai gimsta, bręsta ir galų gale miršta, virsdami sausuma – pieva, mišku ar nevaisingu druskožemiu. Todėl yra labia svarbu kalbėti ir analizuoti būtene pievų ekologiją ir tuo pačiu sužinoti apie jų augalijos įvairovę, kuri yra labia didelė.

Darbo naujumas. Sausumos ekosistemos apima natūralias – miškų, pievų, pelkių, smėlynų ekosistemas bei dirbtines – agrarines, urbanizuotas ekosistemas. Biologinę įvairovę sudaro visų gyvų organizmų rūšių, gyvenančių sausumos, paviršinių vandenų bei kitose ekosistemose, buveinių, taip pat genetinė įvairovė. Biologinė įvairovė susiformavo Žemėje per milijonus metų, o jos komponentai yra svarbūs tiek ekologiniu, tiek moksliniu-pažintiniu, tiek rekreaciniu, ekonominiu, estetiniu, etiniu bei kitais požiūriais. Dau analizuojama yra pievų augalijos įvairovė, kyla nemažai problem ir pateikiami problem sprendimo būdai.

Darbo tikslas ir uždaviniai. Šio darbo tikslas išanalizuoti įvairių Lietuvių ir užsienio autorių straipsnius, literatūrą, monografijas apie ekosistemą. Šio darbo uždaviniai yra išanalizuoti ekosistemos sampratą, išsiaiškintiekosistemos augalijos įvairovę, išnagrinėti ekosistemos problemas.

Darbo struktūra. Darbą sudaro: įvadas, vienas skyrius, du poskyriai ir išvados. Medžiaga pateikta puslapiuose. Panaudota užsienio ir Lietuvos literatūra.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. LITERATŪROS IR KITŲ INFORMACIJOS ŠALTINIŲ ANALIZĖ4
  • 1.1. Pievų ekosistemos samprata4
  • 1.2.Pievų ekosistemos augalijos įvairovė8
  • IŠVADOS15
  • LITERATŪRA16
  • INTERNETO ŠALTINIAI17

Reziumė

Autorius
justyyyynka
Tipas
Referatas
Dalykas
Ekologija
Kaina
€2.80
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 10, 2017
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
17 psl.

Susiję darbai

Klimato kaitos samprata

Ekologija Referatas 2015 m. vylman
Referatas apie klimato kaitą, to priežastis ir pasėkmes. Kaip kovoti, kad išvengi neigiamų padarinių.

Nykstančios ekosistemos Azijoje

Ekologija Prezentacija 2016 m. giedriusnote3
NYKSTANČIOS EKOSISTEMOS AZIJOJE Jangdzės upės baseinas: stipriai veikiamas Trijų tarpeklių užtvankos. Dauguma pripažįsta, kad Jangdzės baseinui gresia prarasti savo išskirtines gyvybės rūšis tokias...

Kelių poveikis sausumos ir vandens ekosistemoms

Ekologija Referatas 2015 m. rcoon
Vienas iš labiausiai naturalų kraštovaizdį modifikuojančių elementų yra kelių tinklas. Sparti urbanizacija bei susiekimo poreikis skatina rekonstruoti senus kelius bei tiesti naujus. Keliai...