Augalinių preparatų, esančių rinkoje ir skirtų cistitui gydyti, analizė

11 psl. / 1709 žod.

Ištrauka

Darbo tikslas - išanalizuoti augalinius, rinkoje esančius preparatus skirtus cistitui gydyti.

Darbo uždaviniai:

  1. Išsiaiškinti, kas yra cistitas, kas jį sukelia ir kaip jis gydomas.
  2. Apžvelgti ir išanalizuoti rinkoje esančių augalinių preparatų, skirtų cistitui gydyti veikimą ir efektyvumą.

Cistitas – tai šlapimo pūslės uždegimas, kuris išsivysto į šlapimo pūslę patekus patogeniniams mikroorganizmams. Normaliomis sąlygomis šlapimo pūslėje bakterijų nėra ir šlapimas yra sterilus. Todėl mikroorganizmai patekę į šlapimo pūslę gali sukelti jos uždegimą. Dažniausiai šlapimo pūslės uždegimą sukelia tokios bakterijos kaip Escherichia coli, Staphylococcus saprophyticus, Enteroccocus, Proteus mirabilis, Klebsiella pneumoniae.

Nekomplikuoto cistito gydymas pradedamas skiriant šiuos mikroorganizmus veikiančius antibakterinius preparatus. Taip pat nustatyta, kad šlapimo pūslės uždegimo atveju veiksmingi ir augalinės kilmės vaistiniai preparatai, taip pat vartojami įvairūs vaistiniai augalai, tokie kaip meškauogės, takažolės, petražolės, spanguolės.

Populiariausi naudojami augalinės kilmės preparatai esantys rinkoje ir vartojami cistito gydymui yra „Canephron N“ ir „Cystone“.

„Canephron N“tradicinis augalinis vaistinis preparatas, kurio indikacijos pagrįstos tik ilgalaikiu vartojimu, skirtas apatinių šlapimo takų uždegimo sukeltų lengvų negalavimų palaikomajam ir specifines gydymo priemones papildančiam gydymui bei inkstų akmenų susidarymo profilaktikai.

„Cystone” – tai maisto papildas, turintis diuretinį, spazmolitinį, litolitinį, antimikrobinį, priešuždegiminį poveikį. Šis augalinis preparatas naudojamas kaip pagalbinė priemonė kartu su kitais preparatais infekcijų (pielonefritų, cistitų), podagros gydymui.


Turinys

  • Turinys
  • Įvadas
  • Cistitas, priežastys, simptomai, gydymas
  • Augaliniai preparatai skirti cistito gydymui
  • Išvados
  • Literatūra
  • Priedai

Reziumė

Autorius
ievutukas
Tipas
Referatas
Dalykas
Medicina
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 24, 2017
Publikuotas
2016 m.
Apimtis
11 psl.

Susiję darbai

Augaliniai preparatai nuo slogos

Medicina Prezentacija kavaliauskaitė
Sloga - tai nosies ertmės gleivinės ūminis uždegimas. Slogą dažniausiai sukelia virusai, tačiau neretai prisideda bakterijų superinfekcija. Pagrindinis slogos atsiradimo mechanizmas...

Skydliaukės ligoms gydyti skirti vaistai

Medicina Konspektas 2016 m. baitukas
Konspektas skirtas Medicinos studentams, pravers ne tik klinikinės farmakologijos, bet ir endokrinologijos studijose. Medžiaga sudėta į lenteles, kad matytųsi pagrindiniai vaistų skirtumai ir...