Bendradarbiavimo poreikio tyrimas tarp mokslo ir verslo sektorių

5 psl. / 2538 žod.

Ištrauka

Pastaruoju metu mokslo institucijų tarpe itin aktualia tematika tampa bendradarbiavimas su verslo subjektais, siekiant ne tik studijų kokybės gerinimo, bet ir verslo poreikių patenkinimo inovacijų ir technologijų kūrimo bei diegimo srityje. Pirmiausias kokybės aspektas sietinas su tai, kad visuomenėje vyrauja nuomonė, kad studentų praktiniai įgūdžiai ir patirtis aukštojoje mokykloje – nieko verta. Verslininkas, veikdamas itin konkurencingoje ir dinamiškoje aplinkoje, privalo patenkinti nuolat kintančius vartotojų poreikius. Todėl didelė darbo patirtis, profesionalūs įgūdžiai, naujos idėjos, kūrybiškumas, asmeninė iniciatyva ir jaunatviškas entuziazmas – tai visa, ko reikia darbdaviui, o tai gali duoti tik verslo ir mokslo institucijų bendradarbiavimas. Kitas nagrinėtinas aspektas – tai mokslo ir verslo bendradarbiavimas, siekiant naujų technologijų kūrimo mokslo institucijose ir jų pritaikymo versle vertinimas. Todėl straipsnyje nagrinėjama Skandinavijos šalių, Švedijos ir Suomijos, aukštųjų mokyklų bendradarbiavimas bei jo praktika su verslo įmonėmis. Atliktas ir praktinis tyrimas, siekiant pateikti verslo įmonių pagal skirtingus ekonominius sektorius bendradarbiavimo poreikį su Lietuvos mokslo institucijomis.


Reziumė

Autorius
baltojipuga
Tipas
Referatas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 8, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
5 psl.

Susiję darbai

Tarptautinis verslo etiketas

Vadyba Referatas evee66
Tarptautinis verslo etiketas nurodo manieras ir elgesį,kurie yra laikomi tinkamais tarptautinėse verslo ir socialinėse situacijose.Jis apima elgesį,įpročius,konkrečius neverbalinio bendravimo aspektus.Socialinėje aplinkoje elgesys apima...

Muzikos įrašų industrijos verslo modeliai

Vadyba Kursinis darbas 2016 m. paulauskas.pov@gmail.com
2016m. rašytas VU verslo vadybos kursinis darbas apie muzikos įrašus bei šioje industrijoje veikiančius verslo modelius. Gautas įvertinimas 8 balai.