Gamtinės rekreacijos analizė Lietuvos kurortuose ir kurortinėse teritorijose

13 psl. / 2415 žod.

Ištrauka

Kurortas - tai vieta, kurioje, panaudojant gamtinius gydomuosius veiksnius, specialias įstaigas ir įrengimus, galima dalinai realizuoti šalies nacionalinės sveikatos koncepcijos nuostatas bei vykdyti žmonių sveikatinimo programas. Lietuvoje kurortais laikomos gyvenamosios vietovės, turinčios gamtos gydomųjų veiksnių (mineralinis vanduo, gydomasis purvas, sveikatai palankus klimatas, rekreaciniai želdiniai ir vandens telkiniai) ir specialią infrastruktūrą, sudarančią sąlygas naudoti šiuos veiksnius gydymui, profilaktikai ir poilsiui. Rekreacinė veikla – veikla, susijusi su poilsiu ir pramogomis.


Rekreacinė teritorija – vietovė, turinti gamtines ir kultūrines aplinkos savybes ir sąlygas visaverčiam fiziniam ir dvasiniam poilsiui organizuoti. Lietuvos gamtiniai ir kultūriniai turizmo ištekliai sudaro palankias sąlygas kurti patrauklius turistinius produktus. Taigi, Lietuvos kultūrinis ir gamtinis rekreacijos ir turizmo potencialas yra didelis ir patrauklus, tačiau šiuo metu nėra pilnai išnaudojamas. Todėl siekiant propaguoti Lietuvos turizmo paslaugas užsienio rinkose, intensyvinti vietinį ir atvykstamąjį turizmą, būtina vykdyti aktyvią rinkodarą tiek prioritetinėse, tiek kitose Lietuvai svarbiose turizmo rinkose. Kurortą galima charakterizuoti ir kaip turizmo, sporto ir poilsio objektą. Tai vienas iš šalies įvaizdžio formavimo atramos taškų. Atvykę užsienio turistai skatina naujų ekonominių ryšių atsiradimą, investicijų pritraukimą, išsiveža šalies ekonominės, socialinės galios įspūdį. Realizuojant specializuotas gydomosios rekreacijos paslaugų programas, atliekamas ne tik žmonių sveikatinimas, bet ir sukuriamos naujos darbo vietos bei didinamas nacionalinis produktas.


Turinys

  • Įvadas3
  • Tarptautinės kurortų tinklo plėtros tendencijos 4-5
  • Lietuvos kurortų specifika6
  • Aplinkos ir gamtinių išteklių analizė 7-8
  • Lietuvos kurortai ir jų problemos 9-11
  • Išvados12
  • Literatūra13

Reziumė

Autorius
vevut
Tipas
Referatas
Dalykas
Turizmas
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 4, 2018
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
13 psl.

Susiję darbai

Turizmas ir rekreacija Neringos kurorte

Turizmas Referatas 2013 m. tigerlillish
Neringa – prestižinis tarptautinis pajūrio kurortas, esantis Kuršių nerijos nacionaliniame parke. Čia plėtojamas kurortinis pažintinis bei sveikatingumo turizmas, racionaliai naudojami gamtiniai ir kultūros...

Anykščių kurortinė teritorija

Turizmas Prezentacija 2015 m. ripkute
Prezentacija apie Anykščių kurortinę teritoriją pasitelkiant šiek tiek istorijos. Išvardintos visos turizmo išteklių rūšys ir joms priskiriami lankomi objektai šioje teritorijoje.