Rekreacija ir turizmas XVIII-XIX a.

15 psl. / 3371 žod.

Ištrauka

ĮVADAS

 

            Kelionių istorijos pradžios negalima datuoti nei metais, nei šimtmečiais. Galima teigti, kad pradžių pradžia – prievartos kelionės, kai Dievas išvarė pirmuosius žmones, Adomą ir Ievą, iš rojaus. (Žalienė, 2002, 15psl.)

            Yra skiriama keletas turizmo raidos etapų :

  1. Senovinė fazė iki XIX a.
  2. Pradinė fazė 1800-1917 m.
  3. Raidos ir kilimo fazė 1917-1990 m.
  4. Centralizuotų turizmo struktūrų žlugimas ir skirtingų nuosavybės formų, turistinių įmonių kūrimas – 1990 m. ir iki šių laikų. (Žalienė, 2002, 15psl.)

                     Šiame referate bus apžvelgiama XVIII- XIX a. rekreacijos, kelionių ir turizmo istorija. Šis laikotarpis apima dalį senosios fazės ir beveik visą pradinę fazę. Kažkada buvusi smerktina veikla turizmas, šiais laikais užima kone svarbiausią vietą ne tik pasaulio ekonomikoje, bet ir žmonių gyvenimuose. O turizmas, kaip žinia, neatsiejamas nuo rekreacijos, nes žmonės poilsiaudami, tapdami turistais, užsiima rekreacine veikla. Kadangi tai taip svarbu mūsų gyvenimui, visuomenei, manau, ne vienas žmogus dažnai pagalvoja apie tai, kaip gi viskas prasidėjo, kaip žmonės pradėjo šitą veiklą, kuo ji skyrėsi praeityje nuo esančios dabartyje? Šie klausimai svarbūs, o šis darbas padės atskleisti trumpą turizmo laikotarpį ir atsakys į keletą rūpimų klausimų.

Pirmoje darbo dalyje norėčiau aptarti rekreacijos istorinio vystymosi tendencijas XVIII-XIX a. Antroje - turizmo, kaip visuotinio socialinio reiškinio tapsmo prielaidos: pramoninė ir transporto revoliucijos. Trečioje - Tomas Kukas ir jo indėlis į turizmo istoriją. Ketvirtoje - viešojo maitinimo ir apgyvendinimo paslaugų raida XVIII-XIX a. Šios visos dalys vienodai svarbios aptariamai temai analizuoti ir ją suprasti. Svarbu paminėti ir pabrėžti tai, kad tais laikais buvo didelis visuomenės susiskirstymas vadinamaisiais luomais, o tai taip pat labai svarbu rekreacijai ir turizmui bei šiam darbui aptarti. Todėl, kad skirtingi žmonės skirtingai leidžia ir savo laisvalaikį. Taip buvo ne tik prieš daugelį metų, bet ir šiais laikais, nes ir dabar žmonės renkasi poilsį ne tik pagal pomėgį, bet ir taip pat pagal išgales.

Šiame darbe buvo remtasi šių autorių knygomis : A. Bendjebbar, I. Žalienė, D. Kirby, A. Ado, Ulrich im Hof, P. Grecevičius, K. Tvistas  bei mano asmenine nuomone ir žiniomis.


Turinys

  • TURINYS :
  • Įvadas2
  • Rekreacijos istorinio vystymosi tendencijos XVIII – XIX a.3
  • Turizmo, kaip visuotinio socialinio reiškinio tapsmo prielaidos: pramoninė ir transporto revoliucijos7
  • Tomas Kukas ir jo indėlis į turizmo istoriją10
  • Viešojo maitinimo ir apgyvendinimo paslaugų raida XVIII-XIX a.12
  • Išvados13
  • Literatūros sąrašas14

Reziumė

Autorius
gintarėt
Tipas
Referatas
Dalykas
Turizmas
Kaina
€2.67
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Vas 21, 2019
Publikuotas
2008 m.
Apimtis
15 psl.

Susiję darbai

Turizmas ir rekreacija Neringos kurorte

Turizmas Referatas 2013 m. tigerlillish
Neringa – prestižinis tarptautinis pajūrio kurortas, esantis Kuršių nerijos nacionaliniame parke. Čia plėtojamas kurortinis pažintinis bei sveikatingumo turizmas, racionaliai naudojami gamtiniai ir kultūros...

Rekreacijos ir turizmo aplinka

Turizmas Referatas 2010 m. gintarėt
Rekreacinė aplinka gali būti analizuojama dviem aspektais : Plačiąja prasme – rekreacinė aplinka apibūdinama, kaip visuomeninių santykių ir veiklos sfera, kurioje žmogus...

Etinės problemos rekreacijoje ir turizme

Turizmas Referatas 2014 m. spurgyte
Šiandien turizmo sektorius daro didžiulę įtaką viso pasaulio šalių ekonomikai ir ne tik. Šis sektorius apskritai yra viena iš labiausiai ir sparčiausiai augančių...