Automobilių elektriniai įrengimai

12 psl. / 1803 žod.

Ištrauka

Pagal atliktas statistikas (kurių turinio šaltinis nenurodo), vairuotojai vairuodami apytiksliai 30m. amžiaus automobilius - 10 kartų labiau nukenčia ir yra sužalojami susidūrimo metu, nei vairuodami  gerokai naujesnius automobilius. Automobilių kompanijos nuolatos dirba ir suka galvas kaip vis padidinti keleivių saugumą įvairaus tipo/kėbulo transporto priemonėse, bei kokias naujas sistemas įdiegti, kad būti pasiekti geriausi rezultatai – kad idėjos virstų realybe. Automobiliuose diegiamos įvairios saugumo sistemos kurios yra skirstomos į aktyvias ir pasyvias. 

Pasyvios bei aktyvios saugumo sistemos yra tobulinamos nuolatos, gamintojai stengiasi kuo labiau sumažinti galima daviklių perdavimo ir matavimo paklaidas, kad šie būtų tikslesni. Didinamas valdymo blokų našumas, kad mikroprocesoriai esantys juose dar greičiau sugebėtų apdoroti ir perduoti informaciją į centrinį automobilio kompiuterį.

Šiandien faktiškai nebegaminami automobiliai be oro pagalvių ir ABS. Naujas etapas transporto priemonių saugume buvo elektroninės stabilumo programos ESP įdiegimas. Šios sistemos yra aktyvuojamos atskirai skirtingais signalais.

Iš visų automobilyje esančių saugos sistemų pasirinkau apžvelgti oro pagalves. Oro pagalvės automobilyje yra skirstomos į 2 tipus: priekinės ir šoninės, šios kontroliuojamos atskiro valdymo bloko, kuriame ir renkama visa informacija. Priekinių oro pagalvių pagalbinės sistemos nustato kaip greitai ir kokia jėga turi būti panaudota išskleisti oro pagalvėms. 


Turinys

  • Turinys
  • Titulinis 1 psl.
  • Saugos sistemų apžvalga 3 psl.
  • Oro pagalvių valdymo blokas 4 psl.
  • SRS sistema 5 psl.
  • Saugos sistemų davikliai 6 psl.
  • Šoninės oro pagalvės 7 psl.
  • Avarijos vyksmas 8 psl.
  • Palyginamieji duomenys 10 psl.
  • Literatūros sąrašas, Išvados 12 psl.

Reziumė

Autorius
lioon
Tipas
Referatas
Dalykas
Elektronika
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Kov 14, 2019
Publikuotas
2015 m.
Apimtis
12 psl.

Susiję darbai

Automobilio sėdynės elektrinės dalies analizė

Elektronika Laboratorinis darbas 2017 m. lioon
Darbo tikslas:   Naudojant pateiktą įrangą, atlikti automobilio sėdynės elektrinės dalies analizę.   Darbo priemonės:                       FSA 740 osciloskopas, multimetras, maitinimo šaltinis, testavimui...

Išmaniosios automobilių sistemos

Elektronika Referatas 2019 m. taliuss1
Darbo tikslas: sužinoti apie automobilyje naudojamas išmaniąsias sistemas, jų konstrukcijas, sistemos veikimo principus, sistemų paskirtis.   Darbo uždaviniai: Išnagrinėti išmaniąją parkavimo sistemą ,,IPAS‘‘....

Elektriniai matavimai

Elektronika Laboratorinis darbas 2020 m. rpaulauskas
KTK elektrotechnikos elektrinių matavimų savarankiškas darbas 16 variantas