Real politic, raison d‘etat analizė, remiantis kissinger knyga „diplomatija“

3 psl. / 1054 žod.

Ištrauka

Savo pranešime, plačiau nagrinėsiu raison d‘etat ir real politic galių pusiausvyras, remdamasi H. Kissinger knyga „Diplomatija“.

Real politic ir raison d‘etat – tai yra politinės doktrinos, dar kitaip vadinamos galių pusiausvyromis, kuriomis remiantis tam tikrais laikotarpiais pasaulio istorijoje buvo grindžiami tarptautiniai santykiai. Šią temą galima nagrinėti įvairiais aspektais pasaulio politikoje, kadangi tai yra glaudžiai susiję su tarptautinių santykių problematika, kova dėl galios pasiskirstymo ir taikos, viešpatavimo pasaulyje. Savo pranešime, plačiau nagrinėsiu raison d‘etat ir real politic galių pusiausvyras, remdamasi H. Kissinger knyga „Diplomatija“.


Reziumė

Autorius
vilytt
Tipas
Referatas
Dalykas
Politologija
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Lap 7, 2012
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
3 psl.

Susiję darbai

Kaip realizmo teorija aiškina Šaltojo karo pabaigą?

Politologija Prezentacija gendrija
Realizmas (politinis) – tarptautinės politikos esmės aiškinimo nuostata, pagal kurią svarbiausi tarptautinės politikos veikėjai yra didžiosios valstybės, o tarptautinės politikos esmę sudaro toks...

Latvijos respublikos etnopolitinė analizė

Politologija Referatas 2015 m. maltamok
Darbas parvers politikos mokslų studentamas arba tiems, kas atlieka referatus apie Latviją, gausu informacijos apie Latvijos politinė bet etninę situaciją.

Rusijos – Gruzijos karinio konfikto analizė

Politologija Referatas 2017 m. gutyteee
Per realizmo prizme nagrinėjamas Rusijos - Gruzijos karinis konfliktas. Gruzija – Pietų Kaukazo regiono valstybė. Šis regionas yra svarbus dėl savo padėties, geografiškai...