Piktnaudžiavimo tarnybiniu transportu atvejo analizė

11 psl. / 2187 žod.

Ištrauka

Bendravimas yra pagrindinis visuomenės veikėjų gerbūvio kūrybos įrankis. Jis įgalina politines jėgas dominuoti, skatina viešąjį pasitikėjimą bei formuoja tam tikrų regionų bei vietų kultūrinę aplinką. Visais laikais buvo svarbu jausti etiketo ir pagarbos ribas, ypatingai viešajame sektoriuje. Šiuo metu vietos savivaldos institucijos, administracijos vienetai susiduria su daugybe etikos nesusipratimų, ko pasekoje mažėja piliečių pasitenkinimas ir pasitikėjimas valstybės tarnautojais. Moralė bei etiketas tapo svarbūs kokybės aspektai, kurių reikalauja ne tik valstybės tarnybos atstovai tačiau dar labiau tai rūpi piliečiams. Svarbu suprasti, jog sąžininga tarnyba, besąlygiškas normų laikymasis, savo darbo išmanymas bei bendradarbiavimas, įsiklausant, gali tapti išeitimi kuriant stiprią bendruomenę.
Aktualumas. Valstybės tarnautojams, vis dažniau susiduriantiems su daugybe etikos problemų yra naudinga susipažinti ir išmokti įvertinti etikos bei moralės normas.
Objektas. Vyriausioji tarnybos etikos komisija, visuomenė ir Kauno miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas.
Tikslas. Pateikti savivaldybės administracijos, Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Albino Grabnicko tarnybinės etikos pažeidimo atvejį, kuriame valstybės tarnautojas naudojosi tarnybiniu automobiliu ne darbo metu.
Šio tikslo atskleidimui keliami uždaviniai:
1. Atskleisti piktnaudžiavimo materialiaisiais ištekliais sąvoką.
2. Pateikti konkretaus atvejo ( naudojimosi tarnybiniu transportu) aprašymą.
3. Pagal VA Etinių vertybių bei LR etikos kodekso vertinimą išanalizuoti problemą.
4. Pateikti patobulintą problemos sprendimo būdą.
Metodai. Darbui atlikti pasitelkiami , dokumentų analizės ir lyginamasis metodai.
Tyrimo šaltinių bazė. Namų darbas yra parengtas, remiantis Tarnybinės etikos komisijos pateikta išvada apie pažeidimą, taip pat VA etinių vertybių principais, bei etikos kodeksu.
Struktūra. Darbą sudaro keturios dalys: I – Etinės problemos aprašymas, II – atvejo aprašymas, III – etikos problemos atvejo analizė bei pavyzdys, kaip išspręsti problemą.


Turinys

  • ĮVADAS3
  • 1. ETINĖS PROBLEMOS APRAŠYMAS4
  • 1.1. Lietuvos elito tyrimo rezultatai5
  • 1.2. TIRIAMOJO ATVEJO APRAŠYMAS6
  • 2. ANALIZĖ8
  • 2.1. Analizė pagal Viešo administravimo Etines vertybes8
  • IŠVADOS10

Reziumė

Autorius
gendrija
Tipas
Referatas
Dalykas
Viešasis administravimas
Kaina
€2.28
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 12, 2012
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
11 psl.

Atsiliepimai

Patvirtintas užsakymas
Šis darbas padėjo įsigilinti į piktnaudžiavimo tarnybiniu transportu atvejį

Susiję darbai

Krizių valdymas atvejo analizė

Viešasis administravimas Laboratorinis darbas 2015 m. laumegrazuole
CIV NUSTATYMAS IR TIKIMYBĖ 1. Intensyvumas - 8. 2. Žiniasklaidos ir valstybės įstaigų dėmesys - 4. 3. Krizės poveikis kasdieniai organizacijos veiklai -...