Psichologijos (b) komandinis namų darbas

10 psl. / 2462 žod.

Ištrauka

Įvertinimas 9. Dėst. V. Čepukienė.

Į visus klausimus atsakymų ieškojome komandiškai. Žinoma, ne viskas ėjos sklandžiai nuo pat pradžių. Laiko stoka semestro metu privertė paplušėti derinant diskusijų laiką, tačiau šitai didelės kliūties nesudarė. Diskutavome nuotoliniu būdu, buvome ir susitikę, taip visi pasisakėme prie kiekvieno klausimo. Paaiškėjo, kad grupelės nariai yra pakankamai skirtingos asmenybės, su savitu požiūriu ir įsitikinimais. Pagrįsdami savo nuomonę prisiminėm asmenines patirtis, filmus, teorinę medžiagą, pabandėm įsivaizduoti save tam tikrose situacijose. Vieni klausimai išprovokavo didesnius, kiti mažesnius nuomonių srautus, tačiau visur galiausiai priėmėme vienokią ar kitokią išvadą.


Turinys

  • 1 Tema: Psichologijos samprata. Kokius mitus apie psichologus / psichologiją žinote ir kaip juos vertinate?
  • 2 Tema: Biologiniai psichikos pagrindai. Jei evoliucijos eigoje žmogaus dešinysis galvos smegenų pusrutulis taptų dominuojantis, kaip galėtų pasikeisti žmonija, kultūra, civilizacija?
  • 3 Tema: Jutimai. Jei galėtumėte pasirinkti, kurio jutimo atsisakyti – regos, klausos ar lytėjimo – kurio atsisakytumėte ir kodėl? Kaip tai paveiktų jūsų gyvenimą?
  • 4 Tema: Suvokimas. Jei prarastumėte dvi suvokimo savybes: pastovumą ir gebėjimą atpažinti matomus objektus (t.y., palyginti juos su atmintyje saugoma informacija ir identifikuoti, ką matome) – kaip tai paveiktų jūsų gyvenimą?
  • 5 Tema: Mąstymas. Ar žmogus, kuris neturi išvystęs mąstymo apibendrinimo operacijos, gali surinkti aukštus intelekto koeficientą vertinančių testų balus? Kodėl?
  • 6 Tema: Išmokimas. Kuo išmokimas yra svarbus išlikimui? Ar sutrikus bent vienam psichikos procesui (suvokimui, atminčiai, mąstymui) išmokimas būtų įmanomas?
  • 7 Tema: Žmogaus raida. Ar turėtų būti kuriami įstatymai, kurie draustų (trauktų baudžiamojon atsakomybėn) besilaukiančioms moterims vartoti alkoholį, tabaką ar kitas narkotines medžiagas?
  • 8 Tema: Asmenybė. Kuri asmenybės teorijos kryptis (psichodinaminė / bruožų / humanistinė / elgesio / kognityvinė) jums atrodo priimtiniausia (naudingiausia suprantant asmenybę) ir kodėl?
  • 9 Tema: Psichikos sveikata ir sutrikimai. „Žmogus su psichikos sutrikimu“ ar „psichiškai sutrikęs žmogus“ – kuo skiriasi šie išsireiškimai (jie neša skirtingą prasmę – kokią)? Kuri nuomonė jums artimesnė? Kodėl? Kokias pasekmes kiekviena iš šių sampratų gali sukelti, jei paplistų visuomenėje?
  • 10 Tema: Psichologinės pagalbos būdai. Jei jums artimas žmogus turėtų psichologinių problemų, pas kokios krypties psichologą konsultantą (psichodinaminės / humanistinės / kognityvinės / elgesio) jam patartumėte kreiptis ir kodėl?

Reziumė

Autorius
capriuke
Tipas
Referatas
Dalykas
Psichologija
Kaina
€2.41
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 3, 2013
Publikuotas
2012 m.
Apimtis
10 psl.

Susiję darbai

Komandinio darbo iššūkiai

Psichologija Referatas 2012 m. vilma
Komanda - tai žmonių grupė, susitelkusi vienam tikslui ir visus savo įgūdžius panaudojanti tam tikslui pasiekti. Jos nariai turi bendrus tikslus, nors jie...

Socialinė psichologija

Psichologija Referatas gvarnyte
Socialinė psichologija - tai sistemingas visuomeninio žmogaus elgesio tyrinėjimas (lot. socialis - visuomeninis). Socialinė psichologija - kaip mokslas remiasi objektyviais kriterijais ir visuotinai...