AB „Vėtrūna“ banko steigimas

9 psl. / 1683 žod.

Ištrauka

Norėdama įsteigti banką, aš ir kiti steigėjai visų pirma turime gauti leidimą įsteigti banką. Šiam tikslui pasiekti pateikiame priežiūros institucijai prašymą bei kitus reikalingus dokumentus ir duomenis, patvirtinančius, kad yra įgyvendintos visos sąlygos gauti leidimą.
Prieš pateikdami paraišką ir dokumentų paketą banko registravimui, visus dokumentų projektus suderiname su Lietuvos banko Bankų priežiūros departamentu. Taip siekdami sutrumpinti banko registravimo procesą, kad pateikta paraiška būtų išnagrinėta be jos sugrąžinimo papildymui ar taisymui.
Banko steigėjai, kuriantys banką, pasirašome banko steigimo sutartį, kuri patvirtinama notariškai.
Pateikę paraišką, steigimo sutartį ir banko steigėjų – juridinių asmenų – valdymo organų sutikimą kurti banką, kreipsimės į Lietuvos banką užregistruoti statutą.
Įregistravus statutą Lietuvos banke, steigėjai, steigiantys banką, skelbiant viešą akcijų pasirašymą, turime teisę įstatymų nustatyta tvarka bei vadovaujantis kitais normatyviniais aktais viešai platinti akcijas ir pradėti rinkti banko pagrindinį kapitalą.
Atsidarome kaupiamąją sąskaitą pagrindiniam kapitalui rinkti. Pasirinktame banke atsidarę kaupiamąją sąskaitą, jo pavadinimą, adresą pranešame Lietuvos banko Bankų priežiūros departamentui...


Reziumė

Autorius
loretta
Tipas
Referatas
Dalykas
Finansai
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 5, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
9 psl.

Susiję darbai

Bankininkystė Šveicarijoje

Finansai Referatas audrens
Šveicarija - tai „pasaulinis bankininkas“ kreditoriams, „saugus bankinis seifas“ indėlininkams, „slidinėjimo rojus“ viso pasaulio slidininkams, brangių laikrodžių bei geriausio pasaulyje skylėto sūrio šalis....

Didžiausio pasaulyje JAV banko veiklos ypatumai

Finansai Referatas 2015 m. matas.batas
Temos aktualumas: Didžiausias JAV bankas „JPMorgan Chase“ tapo puikiu pavyzdžiu, kai riziką nugalėjo noras uždirbti daugiau. 2012m. buvo skelbiama, kad bankas dėl vieno...

Why did ABC failed at the Bank of China

Finansai Referatas 2014 m. gatulytė
Įvertinta 10. Analizei buvo pasirinktas 2008m. moksliniame žurnale „Management accounting quarterly“ publikuotas straipsnis „Why did ABC failed at the Bank of China“.