Socialinio pedagogo kompiuterinis raštingumas

18 psl. / 3915 žod.

Ištrauka

Sparčiai gausėjant informacijos srautui, tobulėjant technikai bei technologijoms, didžiulę reikšmę įgyja žmonių gebėjimas ir kompetencija naudotis informacinių technologijų teikiamomis galimybėmis. Šiandieniniame pasaulyje jos keičiasi kiekvieną minutę, atsiranda vis naujų informacinių technologijų koncepcijų, programų ir techninės įrangos.
Pasaulinis tinklas tapo neįkainojamu įrankiu tyrėjams ir rašytinės informacijos paieška dabar užima vos kelias minutes. Internetas vienaip ar kitaip veikia milijonų žmonių įprastą gyvenimą. Internetas tapo universalia informacijos perdavimo platforma, saugančia neįtikėtiną kiekį duomenų. Internetas tapo žemėlapiu, laikrodžiu, spauda, naujienų šaltiniu, skaičiuotuvu, telefonu, radiju, televizoriumi ir dar daugeliu kitų dalykų.
Tie, kas naudojasi informacinėmis technologijomis, tampa ne lokalios visuomenės, o pasaulinės bendruomenės elementu. Akimirksniu galima bendrauti su pasauliu, ji matyti, girdėti. Informaciniai tinklai kaip „voratinklis" apraizgo pasaulį, dėl komunikacijų žemės rutulys tarsi susitraukia. Informacija tampa preke ir mainų matu (Pabalys, 2003).
Šiandienei visuomenei tampant vis labiau grįstai naujomis technologijomis, vis plačiau kalbama apie kompiuterinį raštingumą, kuris dabartiniame informacijos amžiuje yra ne mažiau reikšmingas kaip XIX a. – XX a. pradžioje buvo skaitymas, rašymas ar gebėjimas atlikti aritmetinius veiksmus (Anderson, 1983).
Greičiau nei per vieną žmonių kartą kompiuterinis raštingumas tapo būtinas bet kuriai veiklos sričiai. Kiekvienam šiuolaikinės visuomenės nariui būtina įgyti bent minimalių darbo kompiuteriu įgūdžių ir gebėti pasinaudoti informacinių technologijų priemonėmis asmeninėje bei visuomeninėje veikloje. Sprendžiant šį uždavinį svarbus vaidmuo tenka švietimui, bendrojo lavinimo mokyklai.


Turinys

  • ĮVADAS4
  • 1. PAGRINDINĖS SĄVOKOS IR TAIKYMAS5
  • 1.1. Kompiuterinio raštingumo svarba pedagogui6
  • 2. INFORMACINĖS VISUOMENĖS PLĖTRA LIETUVOJE IR JOS REIKŠMĖ SOCIALINIAM PEDAGOGUI7
  • 2.1. Kompiuterinis raštingumo raida Lietuvos švietimo sistemoje8
  • 2.2. IKT svarba socialiniam pedagogui10
  • 2.3. Socialino pedagogo kompetencija11
  • 2.4. Tikslai, uždaviniai, strategijos13
  • IŠVADOS17
  • NAUDOTOS LITERATŪROS ŠALTINIAI:18

Reziumė

Autorius
irmerna
Tipas
Referatas
Dalykas
Informatika
Kaina
€2.80
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Sau 10, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
18 psl.

Susiję darbai

Kompiuterių virusai

Informatika Referatas 2002 m. smilinggirl88
Kompiuterių virusai – viena įdomesnių, ypač jaunimui, pokalbių temų. Kiekvienas bent kiek praktiškai naudojęsis kompiuteriu tikrai yra apie juos girdėjęs ar net patekę...

Nešiojamųjų kompiuterių raidos tendencijos

Informatika Kursinis darbas 2013 m. vaidutis16
Sparčiai tobulėjančios informacinės technologijos ir naujausios telekomunikacinės priemonės atveria duris į neribotų galimybių pasaulį. Jau ne pirmus metus šimtai milijonų žmonių yra susieti...

Debesų kompiuterija

Informatika Referatas mokitto
ĮVADAS 31. ANALITINĖ DALIS 51. PAGRINDINIAI INFORMACIJOS ŠALTINIAI 52. UŽDUOTIES ANALIZĖ 63. TIPINIAI „DEBESŲ“ KOMPIUTERIJĄ TAIKANČIŲ VARTOTOJŲ SEGMENTAI IR...