“Red bull” marketingo komplekso analizė

8 psl. / 1447 žod.

Ištrauka

Šiuolaikiniame pasaulyje žmonės yra per daug užimti ir dažniausiai visą laiką kur nors skubantys. Kai toks greito gyvenimo tempas, ne vienam iš mūsų pritrūksta energijos, jėgų , kad dar galėtume kažką nuveikti.
Taigi per paskutiniuosius 20 metų išpopuliarėjo toks gaminys kaip energetinis gėrimas kuris savo sudėtyje turi taurino bei koefino, kuris žmonėms suteikia žvalumo, pagerina reakciją, mažina mieguistumą, suteikia energijos.
Populiariausias toks energetinis gėrimas pasaulyje yra „Red Bull”. Šis produktas visoje pasaulio rinkoje neturi sau lygių, ne vien dėl to, kad jis suteikia pirkejui norimą rezultatą, bet ir dėl tiksliai pasirinktos rinkodaros, kuri „Red Bull” ir padeda išsilaikyti rinkos aukštumoje.

Darbo tikslas - marketingo komplekso tyrimo pagalba išsaiškinti energetinio gėrimo „Red Bull” lyderiavimo priežastį energetinių gėrimų rinkoje.

Užduotis:
1. Apibūdinti „Red Bull” charakteristiką;
2. Išanalizuoti esmines produkto savybes;
3. Nustatyti energetinio gėrimo „Red Bull” kelią nuo gamintojo iki vartotojo;
4. Išanalizuoti sprendimus ir veiksmus susijusius su kainos nustatymu ir keitimu;
5. Įvertinti rėmimo strategiją ir rezultatus.

Pirmiausia darbe bus analizuojama „Red Bull” charakteristika kurioje bus pateikti išsamūs faktai apie šį energetinį gėrimą, bei kompaniją, o antroje darbo dalyje bus analizuojamos esminės produkto savybės, tokios kaip esminė nauda varotojui, kokybė, kaina ir dizainas, taip pat prekės ženklas.
Išsiaiškinsime paskirstymo kanalą, logistiką, bei paskirstymą prekybos vietoje. Taip pat įvertinsime „Red Bull” kainodarą, kuri priklauso nuo daugelio elementų, tokių kaip kaštų, paklausos, konkurencijos ir organizacijos. Išanalizuosime taikomą reklamą, pardavimų skatinimą, taip pat populiarinimą per ryšius su visuomene. Bei pateiksime analizės rezultatų išvadas.


Reziumė

Autorius
laimoote
Tipas
Referatas
Dalykas
Rinkodara
Kaina
€2.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bal 8, 2013
Publikuotas
2009 m.
Apimtis
8 psl.

Susiję darbai

Marketingo strategija AB “Kauno dujotiekio statyba”

Rinkodara Diplominis darbas donatak
Marketingo strategija yra funkcinė strategija, susijusi su kainų nustatymų, organizacijos produktų rėmimu ir paskirstymų, tai įmonės galimybių išsiaiškinimas, tikslų ir uždavinių nustatymas, bei...

UAB “Maxima” marketingo analizė

Rinkodara Kursinis darbas 2013 m. justxxx1
Marketingas, neatsiejama kiekvienos įmonės sudedamoji dalis, kurią žmonės vis labiau vysto, stengiasi ją tobulinti vardan vartotojų, kad jie susidomėtų siūlomomis paslaugomis ar prekėmis,...

“Corny big” marketingo analizė

Rinkodara Referatas 2012 m. skye101
Mūsų grupės darbo tikslas buvo savo nuožiūra pasirinkti prekę ir ją ištirti. Taigi, pasirinkome Vokietijos kompanijos „Schwartauer Werke” gaminamą javų batonėlį „Corny big“....