“Protestantiškoji etika ir kapitalizmo dvasia” analizė

13 psl. / 2959 žod.

Ištrauka

Max Weber veikalas, „Protestantiškoji etika ir kapitalizmo dvasia“, pirmą kartą paskelbtas 1904 – 1905m., tai buvo pirmasis vokiečių tyrinėtojo sociologijos darbas, kuris dar ir dabar kursto diskusijas, apie religinių įsitikinimų įtaką atskirų individų ir visuomenių gyvenime.
Šioje knygoje labai iškeliamas religinių įsitikinimų vaidmuo. Priverčiama pagalvoti, kaip jis gali įtakoti ne tik asmeninį gyvenimą, bet ir ekonominę sistemą. Atrodo, kad religiniai įsitikinimai niekaip negali įtakoti ekonomnės sistemos, tačiau skaitant šiame veikale slypinčias mintis galime suprasti, kad būtent protestantizmas paskatino Kapitalistinės sistemos atsiradimą.
Palietus socialinės stratifikacijos temą gvildenama tai, kad vystantis kapitalizmui prasidėjo ir žmonių skirstymas pagal profesijas, taip pat apibūdinama, kodėl katalikai ir protestantai taip skirtingai rinkdavosi savo profesijas ir kas tai galėdavo įtakoti. Visus šiuos aspektus Max Weber paliečia savo veikale.
Bandoma paaiškinti iš kur kilo „kapitalizmo dvasia“. Taip pat skaitytojui leidžia susimąstyti, kodėl norėdami sužinoti, kas yra „kapitalizmo dvasia“, negalime pirmiausiai ieškoti sąvokos apibrėžimo, bet privalome ieškoti tik vaizdingo „kapitalizmo dvasios“ apibūdinimo.
Šiame darbe trumpai apžvelgsiu, mano skaitytų skyrių, svarbiausius Max Weber veikalo „Protestantiškoji etika ir kapitalizmo dvasia“ aspektus.


Turinys

  • 1. ĮVADAS3
  • 2. MAX WEBER BIOGRAFIJA4
  • 3. TIKYBA IR SOCIALINĖ STRATIFIKACIJA5
  • 4. KAPITALIZMO „DVASIA“7
  • 4.1. Kapitalistinė „dvasia“ ir religinio vaidmens mažėjimas8
  • 5. LIUTERONIŠKOJI PAŠAUKIMO SAMPRATA. TYRIMO UŽDAVINYS9
  • 6. RELIGINIAI PASAULIETINĖS ASKEZĖS PAGRINDAI10
  • 7. IŠVADOS12
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS13

Reziumė

Autorius
ledoksnis
Tipas
Referatas
Dalykas
Sociologija
Kaina
€2.54
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Geg 28, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
13 psl.

Susiję darbai

Žurnalo “Žmonės” turinio analizė lyties aspektu

Sociologija Kursinis darbas 2011 m. zelze
Kursinio darbo objektas – lyčių stereotipai, įvaizdžiai ir vaidmenys šiuolaikinėje žiniasklaidoje. Darbo tiklas – pateikti žurnalo „Žmonės“ turinio analizę lyties aspektu. Darbo uždaviniai...

Filmo “Ruandos viešbutis” recenzija

Sociologija Rašinys 2012 m. vikaand
JAV kilmės režisieriaus Terry George kino filmas. Žanras Drama, Trileris, Karinis, Istorinis, „Ruandos viešbutis“ (Hotel Rwanda) premjera įvyko 2004 metais. „Ruandos viešbučio“ scenarijaus...