Partnerystės samprata Lietuvoje

13 psl. / 2356 žod.

Ištrauka

Tyrimo problema. Gyvenimu nesusituokus šiandien nenustebintum net atokiausiame kaime gyvenančios bobutės. Ką jau kalbėti apie didmiesčius, juo labiau, kad ir žurnalai bei forumai mirgėte mirga patarimais prieš užsimaunant ar užmaunant dailų vestuvinį žiedelį, „pabandyti“ pagyventi vienoje erdvėje, su bendra vonia, bendru tualetu, bendra lova, bendrais rūpesčiais ir kitais žaviais bendrumais.

Dažnai žmonės ima gyventi kartu tiesiog srovės nešami, o ne viską apskaičiavę ir suplanavę. Pora jau palaikanti seksualinius santykius, vis daugiau laiko praleidžia drauge, kol pagaliau atsisako vienų ar kitų savo individualių namų. Drauge gyvenantys žmonės beveik visada tikisi, jog kada nors susituoks, tačiau nebūtinai su dabartiniais partneriais. Tik maža dalis šitokių porų dalis sujungia savo finansus.

Santuoka nebėra lemiamas dviejų žmonių sąjungos pagrindas. Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, vis populiaresnis tampa nesantuokinis gyvenimas - partnerystė, kuris skatina vis jaunesnius žmones atsisakyti santuokinio gyvenimo. Net valstybė toleruoja tokį vis populiarėjantį gyvenimą, įteisindama jį įstatymais. Per visuotinį gyventojų surašymą paaiškėjo, kad šalyje gyvena 55,2 tūkst. sugyventinių porų. Jų plitimas yra susijęs su skyrybų kultūra – tai vienas kitą maitinantys dalykai.

Šiuo metu Lietuvoje skiriama daug dėmesio šeimoms, pasirinkusioms gyventi bendrą gyvenimą nesusituokus - partnerystę. Šiuo tyrimu yra siekiama nustatyti kas yra sudedama Lietuvos gyventojų sampratoje apie partnerystę, ko yra siekiama ir tikimasi iš tokių santykių.

Tokio tyrimo rezultatai gali būti svarbūs ir naudingi šeimos tyrimo organizacijoms, kurios, remdamosi tyrimo rezultatais, turės žinių apie Lietuvos gyventojų sampratą partnerystės klausimu.

Tyrimo tikslas. Ištirti Lietuvos gyventojų partnerystės sampratą.

Tyrimo objektas. Lietuvos gyventojų partnerystės samprata.

Tyrimo uždaviniai.

  1. Apibūdinti Lietuvos gyventojų požiūrį į partnerystę.
  2. Nustatyti ko tikisi Lietuvos gyventojai gyvendami partnerystėje.
  3. Išanalizuoti kaip Lietuvos gyventojai supranta partnerystę.
  4. Atskleisti ko siekia Lietuvos gyventojai gyvendami partnerystėje.

Reziumė

Autorius
coliuke1
Tipas
Tyrimas
Dalykas
Sociologija
Kaina
€1.87
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgs 30, 2016
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
13 psl.

Susiję darbai

Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymas

Sociologija Referatas 2010 m. sandra
Baigdama analizuoti visą šią temą galima pasakyti, kad valstybės teisė privalo, pirmiausia praktiniais tikslais, būti laikoma pirminiu teisės analizės objektu šiuolaikinėse vakarų visuomenėse....

Socialinės stratifikacijos samprata

Sociologija Referatas donatak
Išgirdę kalbas apie socialinę klasę, kastą ar luomą, dažnai pagalvojame, kad tai jau pasenęs skirstymas, egzistavęs prieš keletą šimtmečių, tačiau net ir XXI...

Nepilna šeima Lietuvoje: atvejo studija

Sociologija Referatas 2012 m. miliaa9
Šiuolaikinėje Lietuvos visuomenėje šalia įvairių kitų socialinių grupių egzistuoja specifinė ir jautri šeimų, kuriose vaikus augina tik vienas iš tėvų, grupė. Ši grupė...