Saulės kolektorius vandens šildymui kaimo turizmo sodyboje ir suprojektuoti ganykloje

38 psl. / 7000 žod.

Ištrauka

Kiekvienais metais Žemė sugeria 3 milijonus eksadžiaulių (EJ) saulės energijos. Bendri iškastinio kuro ištekliai sudaro 300 000 EJ, 10 proc. bendro metinio insoliacijos kiekio. Bendras metinis energijos sunaudojimas yra 400 EJ. 3 milijonai EJ sugeriamos energijos yra prieinama 90 EJ hidroelektros energijos, 630 EJ vėjo energijos ir 1 250 EJ biomasės forma. Visa kita energija prieinama saulės energijos forma. Tad iš tikrųjų yra pakankamai tvarios energijos mūsų poreikiams patenkinti.

Saulės energijos panaudojimo vystymas svarbus keletu aspektų. Pirma tai aplinkosaugos politikos, nes saulės energija yra švari energijos forma be CO2 ar kitų teršalų emisijų. Antra socialinės politikos atžvilgiu, kadangi saulės energijos vystymas sukurs naujas darbo vietas projektuojant, tobulinant, gaminant ir įrengiant saulės energijos sistemas.

Yra du būdai naudoti saulės energiją: tiekti šildymą bei karštą vandenį ir gaminti elektrą. Saulės šildymo sistemos yra gana paprastos, jos naudojamos daugelyje šalių. Pagrindinė priežastis siekti plačiu mastu naudoti saulės energiją yra ta, kad ji yra neišsenkanti. Be to, saulės energiją galima „pažaboti“ beveik bet kurioje pasaulio vietoje įvairiais būdais: pradedant labai mažomis sistemomis atokiose vietovėse, saulės kolektoriais ant namų stogų ir baigiant saulės jėgainėmis. Tai ypač aktualu sparčiai Lietuvoje besivystančiam kaimo turizmui, nes sodybos yra kuriamos atokiose vietovėse (prie ežerų, pamiškių), kur dažniausiai nebūna elektros tinklų. Panaudojus saulės energiją šią problemą būtų galima labai lengvai išspręsti.

Šio bakalaurinio darbo tikslas – pritaikyti saulės kolektorius vandens šildymui kaimo turizmo sodyboje ir suprojektuoti ganykloje vandens tiekimo sistemą (arklių girdymui), pritaikant fotoelektrinius modulius.


Turinys


Reziumė

Autorius
rasa13
Tipas
Diplominis darbas
Dalykas
Žemės ūkis
Kaina
€10.95
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Rgp 16, 2016
Publikuotas
2010 m.
Apimtis
38 psl.

Susiję darbai

Žemės ūkis: oro, vandens ir dirvožemio apsauga

Žemės ūkis Kursinis darbas 2012 m. aronas
Planuojant rentolilę ir atitinkančią apsaugos žemės ūkio produktų gamybą labai svarbu suderinti gamybą ir žemės naudą su gamtine aplinką. Ūkininkas pasiringdamas gamybos rūšį...

Dekoratyvieji augalai mano sodyboje

Žemės ūkis Referatas 2017 m. neilita
Darbe pateikti augalai auginami sodyboje, su nuotraukomis, bei darbo gale pateikiamas pasiūlymas ką galima būtų pakeisti.

Vejos įrengimo ir priežiūros technologijos

Žemės ūkis Referatas 2019 m. julijaa
  Sklype vyrauja rudžemiai RDg8 – k2, Humusingumas 2,5 proc. IV grupės fosforingumas ir kalingumas, sklype auga daugiametės žolės, išplitusios vienmetės dviskiltės ir...