UAB "X" sandėliavimo analizė

46 psl. / 12655 žod.

Ištrauka

Temos aktualumas. Kiekvienos organizacijos ar įmonės tikslas yra kuo didesnių rezultatų siekis, o kad rezultatai būtų teigiami, labai svarbus aspektas yra logistinės sistemos valdymas. Sandėliavimas yra viena iš esminių logistikos sistemos sudėtinių dalių. Tai labai svarbi ir sudėtinga funkcija, į kurią įeina krovinio priežiūra, kontrolė, krovinių transportavimas ir krova, valdymas ir t.t. Tikslingai vykdomi procesai padeda įmonei efektyviai ir optimizuojančiai vykdyti įmonės veiklą, lengviau siekti tikslų. Vienas iš sandėliavimo privalumų yra tai, jog yra sukuriamas laiko tarpas, per kurį galima išnaudoti galutinę produkciją ir žaliavas, klientai gali paskirstyti savo prekes ten, kur jas nori. Sandėliavimo svarba pramonei ir įmonėms vis didėja, kadangi klientų aptarnavimas sandėliavimo paslaugomis yra labai svarbi logistikos dalis, be kurios šiuolaikinėje prekyboje nebūtų galima apsieiti. Ši sandėliavimo analizė naudinga UAB „VPA Logistics“, kadangi įmonė užsiima sandėliavimo darbais. Visada galima gerinti darbo efektyvumą, todėl galbūt pavyks atrasti tobulintinų sričių.

          Problematika. Sandėliavimo paslaugas teikiančių įmonių konkurencija Lietuvos rinkoje yra didelė ir nuolatos didėjanti. Įmonėms, kurios teikia sandėliavimo paslaugas yra reikalingas efektyvus sandėlių išplanavimas bei optimaliai veikianti valdymo sistema. Kadangi šioje srityje yra daug konkuruojančių įmonių ir visados yra kur tobulėti, todėl svarbu išanalizuoti, kaip įmonei geriau panaudoti sandėliavimo erdvę, bei patobulinti sandėliavimo valdymą.

              Tyrimo objektas. UAB „VPA Logistics“ sandėliavimas.

              Tyrimo tikslas. Išanalizuoti UAB „VPA Logistics“ sandėliavimą.

              Tyrimo uždaviniai.

  1. Išnagrinėti įmonės sandėliavimo procesą teoriškai.
  2. Išanalizuoti UAB „VPA Logistics“ sandėlių rūšis ir funkcijas.
  3. Charakterizuoti UAB „VPA Logistics“ sandėlių išplanavimą.
  4. Išanalizuoti UAB „VPA Logistics“ sandėlio valdymą.

              Tyrimo metodai. Informacijos šaltinių analizė, stebėjimas, duomenų sisteminimas ir analizė, interviu, loginių išvadų formulavimas.


Turinys

  • Santrauka
  • Įvadas
  • 1. TYRIMO METODIKOS APŽVALGA
  • 2. Sandėliavimo samprata ir reikšmė logistikai
  • 2.1 Sandėlių rūšys ir funkcijos
  • 2.1.1 Sandėlių rūšys
  • 2.1.2 Sandėlių funkcijos
  • 2.2 Sandėlių išplanavimo analizė
  • 2.3 Sandėlio valdymo analizė
  • 3. UAB „VPA Logistics“ sandėliavimo analizė
  • 3.1 UAB „VPA Logistics“ sandėlių rūšių ir funkcijų analizė
  • 3.2 UAB „VPA Logistics“ sandėlių išplanavimo įvertinimas ir analizė
  • 3.3 UAB „VPA Logistics“ sandėlio valdymo analizė ir tobulinimas
  • Išvados ir pasiūlymai
  • Terminų ir sąvokų žodynas
  • Literatūros sąrašas

Reziumė

Autorius
justasc
Tipas
Diplominis darbas
Dalykas
Logistika
Kaina
€12.15
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Gru 18, 2018
Publikuotas
2017 m.
Apimtis
46 psl.

Susiję darbai

Sandėliavimas

Logistika Referatas 2012 m. giedrer
Pastaruoju metu visame pasaulyje, o ypač Lietuvoje, vis aktualesnė tampa prekės įpakavimo strategija. Gamintojai yra suinteresuoti parduoti kuo didesnį prekių skaičių, ir kad...

UAB ,,X" baldų sandėliavimo sistema

Logistika Referatas 2014 m. vaidute123
Nusakoma pagrindinės sandėliavimo sistemos būdai. Sandėliavimo įrankiai, prietaisai, logistikos metodai. Akcentuojama taip pat personalas ir jų pareigybės.

Transporto įmonės "X" veiklos analizė

Logistika Kursinis darbas 2015 m. change
Įmonės ūkinės ir komercinės veiklos ekonominės analizės pagrindas - tai žinių apie ekonominės analizės organizavimą įmonėje, analizės būdus ir jų metodologinius pagrindus, analizės...

UAB "X" tiekimo/aprūpinimo logistikos analizė

Logistika Referatas 2015 m. eivina
Logistika darosi vis reikšmingesnė vartotojiškos visuomenės gyvenime, besiplečiančioje prekyboje bei importo / eksporto procedūrose. Logistikos įmonių sistemų pamatiniai tikslai: savo klientams kurti realią...

Infekcinių medžiagų trasportavimo ir sandėliavimo analizė

Logistika Prezentacija krisss
Darbo tikslas – išanalizuoti infekcinių medžiagų transportavimą ir sandėliavimą. Darbo uždaviniai:Identifikuoti infekcines medžiagas.Aptarti infekcinių medžiagų transportavimą.Išanalizuoti infekcinių medžiagų sandėliavimą.