Kita / Maisto technologija

Technologinės programos sudarymas restorane papildant valgiaraštį vegetariškais patiekalais

0 atsiliepimų
Autorius:

 

Baigiamasis darbas. Technologinės programos sudarymas atnaujinant valgiaraštį „-Grill“ restorane. / Vadovas lekt.; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra - Kaunas, 2019.

Darbo tikslas. Sukurti papildomą vegetariškų ir veganiškų patiekalų valgiaraštį, patiekalų gamyboje panaudojant, retesnes žaliavas ir inovatyvius gamybos būdus. Atlikti technologinį tyrimą burgerio su mėsa pagrindinio ingrediento (jautienos faršo) keitimas tinkamu vegetarams ir veganams.

Darbo objektas. „-Grill“ restorano papildomas valgiaraštis vegetarams ir veganams

Darbo struktūra. Įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis-ekonominis projekto įvertinimas, išvados, grafinė dalis.

Darbo rezultatai.       Teorinėje dalyje buvo išnagrinėti literatūros šaltiniai apie vegetarizmo ir veganizmo mitybą, išanalizuoti privalumai bei trūkumai. Išanalizuoti senovės lietuvių mitybos įpročiai, vegetarų ir veganų mityba. Išsiaiškinta, kokie yra privalumai ir trūkumai, nevartojant gyvūninės kilmės produktų. Padaryta mokslinių darbų analizė. Remiantis autorių informacija, sukurtas vegetariškas ir veganiškas valgiaraštis -Grill restoranui, nes išaiškėjo poreikis augalinės kilmės patiekalams. Atlikta apklausa parodė, kad lankytojai pageidauja vegetariškų patiekalų.  Sukurtas valgiaraštis, 10 technologijos kortelių su pilnu aprašymu, 2 maistinės vertės kortelės, 4 savikainos kortelės, žaliavų kiekio suvestinė, technologijos schema su SVT taškais, detaliai aprašyti technologiniai procesai. Atliktas technologinis tyrimas, jo objektas yra mėsos pakeitimas augalinės kilmės produktais - jautiena mėsainyje pakeista sojų pupelių paplotėliu ir gauti rezultatai parodė, kad nenukentėjo nei juslinė, nei maistinė vertė. Atlikti kontroliniai patiekalų gaminimai. Ekonominėje dalyje įvertintos tiriamojo darbo, valgiaraščio sudarymo ir kontrolinio gaminimo išlaidos, bendra išlaidų suma 505,26 Eur.

Darbo apimtis. Darbą sudaro 51 puslapis, 26 lentelės, 7 paveikslai, 31 literatūros šaltinis, 3 priedai. 

Raktiniai žodžiai: vegetarizmas, veganizmas, sveika mityba, technologinis tyrimas.

Darbo tipas:
Apimtis:
15033 žodžiai (-ų)
Lygis:
Universitetas
Atsisiųsti

Turinys

  • ĮVADAS9
  • 1. TEORINĖ DALIS11
  • 1.1. Vegetarai ir jų tipai11
  • 1.2. Vegetarizmo ir veganizmo nauda12
  • 1.3. Tausojantis vartojimas13
  • 1.4. Susirgimai vartojant mėsos ir pieno produktus13
  • 1.5. Veganai sporte ir mitų griovimas14
  • 1.6. Kobalamino (Cbl) reikšmė15
  • 1.7. Vegetarizmo paplitimas Europoje ir Lietuvoje15
  • 2. TECHNOLOGINĖ DALIS18
  • 2.1. Valgiaraščio sudarymas18
  • 2.1.1. Tiriamasis darbas18
  • 2.1.2. Papildomas valgiaraštis19
  • 2.1.3. Žaliavų parinkimas ir aprašymas19
  • 2.1.4. Žaliavų ir maisto produktų laikymas20
  • 2.2. Technologinės dokumentacijos sudarymas20
  • 2.2.1. Technologijos kortelės20
  • 2.2.2. Savikainos kortelės29
  • 2.2.3. Maistinės vertės kortelės31
  • 2.2.4. Žaliavų kiekio suvestinė32
  • 2.3 Patiekalų techologinių procesų srautų diagrama, technologijos proceso aprašas ir cheminė, biocheminė gamybos proceso analizė33
  • 2.4. Technologiniai įrenginiai36
  • 2.5. Technologinis tyrimas37
  • 2.6. Maisto saugos ir kokybės planavimas įmonėje42
  • 2.7 Žmogaus saugos organizavimas darbe44
  • 2.8 Gaisrinė sauga44
  • 3. FINANSINIS-EKONOMINIS PROJEKTO ĮVERTINIMAS46
  • 3.1. Biudžetas46
  • 3.2. Tiriamojo darbo išlaidos46
  • 3.3. Įmonės patiekalų valgiaraščio sudarymo išlaidos46
  • 3.4. Kontrolinių patiekalų parinkimo ir pagaminimo laiko sąnaudos ir išlaidos47
  • IŠVADOS48
  • LITERATŪROS IR KITŲ INFORMACIJOS ŠALTINIŲ SĄRAŠAS49
  • PRIEDAI51
  • LENTELIŲ SĄRAŠAS

Jums gali būti aktualu

Vartotojai, įsigyję šį darbą, taip pat peržiūrėjo
Tailando virtuvės technologinė programa
Diplominis darbas Tailando virtuvės technologinė programa

Tailando virtuvė – tai keleto šalia esančių kitų kultūrų maišymosi atspindys. Maisto įvairovę nulėmė esančių [...]

Dienos valgiaraščio sudarymas ir patiekalų maistinės vertės apskaičiavimas
Referatas Dienos valgiaraščio sudarymas ir patiekalų maistinės vertės apskaičiavimas

Mityba – organizmo veiklos sritis, apimanti apsirūpinimą maisto medžiagomis, pradedant maisto paieška ir/ar medžiokle, jo [...]

Referatas -  vegetariškas valgiaraštis
Referatas Referatas - vegetariškas valgiaraštis

Vegetarizmas yra tokia mitybos praktika, kai yra atsisakoma bet kokios mėsos, įskaitant žuvį, paukštieną, vėžiagyvius bei šalutinius skerdimo produktus. Tokios [...]

Plikytos tešlos kepinių technologiniai bandymai, sudarant TVASVT planą ir būtinąsias veiklos programas
Laboratorinis darbas Plikytos tešlos kepinių technologiniai bandymai, sudarant TVASVT planą ir būtinąsias veiklos programas

1. Darbo tikslas: atlikti plikytos tešlos kepinių technologinius bandymus, sudarant RVASVT planą (SVT valdymui) ir [...]

Žemės sklypų planų sudarymas naudojant geomap ir ArcGIS programinę įrangą
Diplominis darbas Žemės sklypų planų sudarymas naudojant geomap ir ArcGIS programinę įrangą

Nekilnojamojo turto kadastras – tai sutvarkytas nekilnojamųjų daiktų duomenų rinkinys, kuris saugomas kompiuterių laikmenose. Nekilnojamojo [...]

Individualaus valgiaraščio sudarymas, pritaikymas odos ligos atveju (rožinė - rosacea)
Referatas Individualaus valgiaraščio sudarymas, pritaikymas odos ligos atveju (rožinė - rosacea)

Temos aktualumas. Rožinė yra viena iš labiausiai paplitusių odos ligų, ypač moterų tarpe. Manoma, kad [...]

Itališkų patiekalų restoranas Kaune
Verslo planas Itališkų patiekalų restoranas Kaune

Lietuvos restoranuose atmosfera yra daugiau nei slogi, restoranai kuriasi šalia vienas kito, spaudžiasi ir pamiršta [...]

Parduotuvių tinklo
Referatas Parduotuvių tinklo "Eurokos" maisto papildų pardavimo programa

UAB ,,KOSMELITA“ MAISTO PAPILDŲ PARDAVIMO PROGRAMA Siekiant efektyvių įmonės pardavimų, svarbu parengti pardavimų programą, kurioje būtų [...]

AUDI A4 2005 M. 2.0 L TDI alkūninio švaistiklio mechanizmo TP ir ER technologijos sudarymas
Kursinis darbas AUDI A4 2005 M. 2.0 L TDI alkūninio švaistiklio mechanizmo TP ir ER technologijos sudarymas

Alkūninis švaistiklinis mechanizmas (AŠM) skirtas stūmoklio sukuriamą slenkamajį tiesaeigį judesį paversti sukamuoju judesiu. Alkūninio švaistiklinio [...]

Restorano patiekalų asortimento ir svečių aptarnavimo gerinimas
Diplominis darbas Restorano patiekalų asortimento ir svečių aptarnavimo gerinimas

Svetingumo paslaugų sektorius yra vienas dinamiškiausių. Per daugiau nei dvidešimt Lietuvos nepriklausomybės metų pasikeitė šio [...]

AUDI A4 2002 1,9 TDI aušinimo sistemos TP ir R technologijos sudarymas
Kursinis darbas AUDI A4 2002 1,9 TDI aušinimo sistemos TP ir R technologijos sudarymas

Aušinimo sistemos paskirtis - palaikyti optimalų automobilio variklio darbo temperatūrinį režimą. Automobiliui važiuojant, aušinimo sistema  [...]

BMW E90 320d. 2006m. n47n2 oro tiekimo sistema TP ir ER technologijos sudarymas
Kursinis darbas BMW E90 320d. 2006m. n47n2 oro tiekimo sistema TP ir ER technologijos sudarymas

           Turbokompresorius – nuo modernaus dyzelinio variklio neatsiejamas mazgas, leidžiantis įspūdingai pagerinti visas naudingąsias variklio [...]

BMW E60 530d. 2006m. maitinimo sistemos TP ir ER technologijos sudarymas
Kursinis darbas BMW E60 530d. 2006m. maitinimo sistemos TP ir ER technologijos sudarymas

           Šiuolaikiniu dyzeliniu  automobiliu nebegalime įsivaizduoti be turbokompresorių . Turbokompresorius padidina variklio galia nuo 30 [...]