Avienos dešrelių su kanapių sėklų išspaudomis kūrimas ir fizikinių cheminių rodiklių bei juslinių savybių įvertinimas
37 psl. / 7347 žod.
Ištrauka
Mėsa mūsų maisto racione užima aukštą vietą. Didelis procentas žmonių mėsą vartoja kelis kartus per dieną siekdami paįvairinti savo mėsos racioną. Šiame darbe siekiu vartotojus supažindinti, kaip natūraliai galima pagardinti savo produktus funkcionaliais priedais.
Darbo tikslas: išanalizuoti avienos faršo (dešrelių) su kanapių išspaudomis fizikinius ir cheminius rodiklius, juslines savybes po terminio apdorojimo, pateikti rekomendacijas vartotojams.
Darbo uždaviniai:
- Sudaryti avienos dešrelių receptūras įtraukiant kanapių priedus.
- Įvertinti avienos faršo, su kanapių funkcionaliaisiais priedais ir be jų, fizikinius cheminius rodiklius ir dešrelių po terminio apdorojimo juslines savybes.
- Atlikti gautų duomenų statistinę analizę, apibendrinti gautus tyrimų rezultatus ir pateikti išvadas, rekomendacijas vartotojams.
Turinys
- TURINYS4
- SANTRAUKA5
- SUMMARY6
- SANTRUMPOS7
- ĮVADAS8
- 1. LITERATŪROS APŽVALGA10
- 1.1. Mėsos samprata10
- 1.2. Avių veislės ir jų ypatumai11
- 1.3. Avienos maistinė vertė12
- 1.4. Avienos juslinės savybės13
- 1.5. Avienos kokybę lemiantys veiksniai14
- 1.6. Funkcionalieji mėsos ingredientai15
- 1.7. Kanapių sėklų morfologiniai požymiai18
- 1.8. Kanapių sėklų cheminė sudėtis19
- 2. TYRIMO METODIKA22
- 2.1. Tyrimo vieta ir laikas22
- 2.2. Tyrimo objektas22
- 2.3. Mėsos pusgaminių reologinės savybės24
- 2.4. Avienos faršo pH nustatymas24
- 2.5. Avienos dešrelių juslinių savybių vertinimo metodas25
- 2.6. Matematinė statistinė duomenų analizė25
- 3. TYRIMO REZULTATAI26
- 3.1. Avienos faršo dešrelių su funkcionaliuoju ingreidientu tekstūros įvertinimas26
- 3.2. Avienos faršo dešrelių su kanapių sėklų išspaudomis pH įvertinimas26
- 3.3. Avienos faršo dešrelių su kanapių sėklų išspaudomis reologijos įvertinimas27
- 3.4. Avienos faršo dešrelių su kanapių sėklų išspaudomis juslinės savybės28
- 4. REZULTATŲ APTARIMAS31
- IŠVADOS33
- REKOMENDACIJOS VARTOTOJAMS34
- LITERATŪROS SĄRAŠAS35
- PRIEDAI38
Reziumė
- Autorius
- dzastyna
- Tipas
- Diplominis darbas
- Dalykas
- Maisto technologija
- Kaina
- €10.95
- Lygis
- Universitetas
- Įkeltas
- Rgp 18, 2020
- Publikuotas
- 2020 m.
- Apimtis
- 37 psl.
Ne tai, ko ieškai?
Išbandyk mūsų paiešką tarp daugiau nei 16600 rašto darbų
Susiję darbai
Maisto produktų juslinės savybės. Šokoladinio sviesto juslinis įvertinimas. Juslinio profilio sudarymas (skonio, aromato, tekstūros profilio sudarymas)
Maisto technologija
Referatas
2008 m.
sandra25
Glaistyto varškės sūrelio gamybos RVASVT (HACCP) PROGRAMA
Maisto technologija
Kursinis darbas
2010 m.
viosat
Sūris "Liliputas"
Maisto technologija
Prezentacija
lifketa
Grūdų cheminės sudėties ir technologinių savybių nustatymas
Maisto technologija
Laboratorinis darbas
2016 m.
lauritute2
Surimi gaminių gamybos technologija, įvertinant kmynų eterinio aliejaus panaudojimo galimybes aktyvioje pakuotėje
Maisto technologija
Diplominis darbas
2017 m.
lauritute2
Grūdų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė
Maisto technologija
Kursinis darbas
2014 m.
rozytedovy
Sultingų produktų apkepimas riebaluose
Maisto technologija
Laboratorinis darbas
2019 m.
vvita